Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Συγκλονίζει ο Σταμάτης Φασουλής για την Άννα Παναγιωτοπούλου – «Γεννηθήκαμε μαζί στο θέατρο»

Πολιτισμός

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο της Άννας Παναγιωτοπούλου, ο Σταμάτης Φασουλής έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για τη σπουδαία ηθοποιό με την οποία όπως ανέφερε «γεννήθηκαν μαζί στο θέατρο»

Η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Τα τελευταία χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Σταμάτης Φασουλής ανέφερε ότι γνώριζε την κατάσταση της υγείας της, αλλά δήλωσε σοκαρισμένος από την απώλειά της.

«Παρόλο που ήξερα την κατάσταση, είμαι σοκαρισμένος. Με την Άννα γεννηθήκαμε μαζί στο θέατρο. Νομίζαμε ότι… σχεδόν δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Έχασα τη μισή μου ζωή στο θέατρο» υπογράμμισε.

Μια σπουδαία διαδρομή
Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 30 Ιουλίου 1947. Μεγάλωσε σε μία οικογένεια άσχετη με την υποκριτική, αλλά η ίδια από νωρίς εξέφρασε την επιθυμία της να γίνει ηθοποιός. Οι γονείς της όμως, ήταν αρνητικοί σε αυτό και έτσι την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, αλλά εκείνη γύρισε κρυφά για να κυνηγήσει το όνειρό της, δίνοντας εξετάσεις στο Εθνικό.

Εκεί συνάντησε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν βασικά μέλη του «Ελεύθερου Θεάτρου». Ανέβαζαν παραστάσεις και παράλληλα, μέχρι τότε, ασχολούνταν και με άλλες δουλειές για βιοπορισμό. Το 1980, το «Ελεύθερο Θέατρο» μετονομάστηκε σε «Ελεύθερη Σκηνή».

Από τη Μαντάμ Σουσού στο Ντόλτσε Βίτα
Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στη κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας (και προσωπικό της »φαβορί»), θεωρείται η ενσάρκωση της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87 (μαζί με τους Θανάση Παπαγεωργίου, Άγγελο Αντωνόπουλο, Νατάσα Ασίκη κ.ά.).

Τεράστια επιτυχία σημείωσαν επίσης οι σειρές: Οι τρεις Χάριτες (στο πλευρό των Μίνας Αδαμάκη, Νένας Μεντή, Άννας Κυριακού) και Ντόλτσε Βίτα (μαζί με Κατιάνα Μπαλανίκα, Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Φωκά, Θανάση Ευθυμιάδη, Κατερίνα Ζιώγου, Παύλο Ορκόπουλο, Γαλήνη Τσεβά κ.ά.), που θεωρούνται »κλασικές».

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Οξυγόνο», «Αυστηρώς Κατάλληλο» κ.ά.

Η προσωπική ζωή
Στην προσωπική της ζωή παντρεύτηκε το 1972 και απέκτησε έναν γιο, τον Δημήτρη, το 1973, που της χάρισε ενα εγγόνι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανακαλύφθηκε αρχαία βίλα με πισίνα σε πόλη που ίδρυσαν Έλληνες πριν από 2.600 χρόνια (Photos)

Βίλα με εσωτερική πισίνα, που χρονολογείται από την ρωμαϊκή εποχή, βρέθηκε σε μια πόλη με ιστορία περίπου 2.600 ετών στην οποία ανέκαθεν έμεναν κοινωνικές ελίτ. Η αρχαία βίλα έχει ...

Φόρτωση άρθρων...