Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Πέντε ακρωτηριασμοί από βεγγαλικά στην Αττική - Άντρας στα Καλύβια έχασε τα δάχτυλά του, έγιναν και συλλήψεις

Ελλάδα

Για μία ακόμη το έθιμο της ρίψης κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας το βράδυ της Ανάστασης, προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς στέλνοντας ανθρώπους στο νοσοκομείο και αλλάζοντας ίσως για πάντα την ζωή τους.

Σε τουλάχιστον δύο σοβαρά περιστατικά τα θύματα υπέστησαν ακρωτηριασμούς.

Στην μία περίπτωση, το θύμα είναι ένας 14χρονος. Ο έφηβος ήταν ήταν στο αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά Χανίων, όταν έσκασε κροτίδα στο χέρι του. Αμέσως μεταφέρθηκε στο nοσοκομείο Χανίων, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη ακρωτηριασμό σε τρία δάχτυλα του δεξιού του χεριού.

Σε βάρος της μητέρας του σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Στην στην Αθήνα το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν πέντε περιστατικά, με το πιο σοβαρό στα Καλύβια πριν την Ανάσταση το οποίο κατέληξε στον ακρωτηριασμό δακτύλων ενός άνδρα.

Δεκάδες συλλήψεις

Σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες κάθε τύπου έχουν κατασχεθεί σε ολόκληρη την επικράτεια από τα μέσα Απριλίου έως σήμερα και έχουν συλληφθεί 102 άτομα.

Ενδεικτικά, συνελήφθησαν χθες τρία άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 1.400 κροτίδες.

Στο Ρέθυμνο συνελήφθη ένα άτομο, στην επιχείρηση του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περί τις 2.800 κροτίδες.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει αναρτήσει και ένα σχετικό βίντεο με το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αυτά τα παράνομα βεγγαλικά και τις παράνομες κροτίδες, οι οποίες απειλούν άμεσα τη ζωή όλων των ανθρώπων, όλων των πολιτών.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ηλεία: Πέθανε 66χρονος που εισέπνευσε φυτοφάρμακο κατά διάρκεια ραντίσματος στη Γαστούνη

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία στη Γαστούνη στην Ηλεία μετά την είδηση πως ο 66χρονος άνδρας, ο οποίος χθες εισέπνευσε φυτοφάρμακο ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει την κ...

Φόρτωση άρθρων...