Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Το απόλυτο ιπτάμενο παιχνίδι (video)

Με τα χρήματα ενός πολυτελούς SUV, το Jetson ONE είναι ένα προσωπικό ηλεκτρικό ελικόπτερο-drone - και σε ορισμένες χώρες δεν χρειάζεται καν δίπλωμα πιλότου

Αυτοκίνητο
Tags: Jetson one

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο ήταν ανέκαθεν ένα μεγάλο και μακρινό όνειρο για τις μεγαλουπόλεις του μέλλοντος. Όμως, ενώ πλήθος εταιρειών -συμπεριλαμβανομένων και κάποιων παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών- επενδύουν στα ιπτάμενα αυτοκίνητα και ταξί (eVTOL, ηλεκτρικά ιπτάμενα οχήματα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης), η σουηδική εταιρεία Jetson δείχνει ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει και ένα συναρπαστικό όχημα ελεύθερου χρόνου - όπως είναι σήμερα ένα 4x4 για μια βόλτα στα βουνά ή ένα πολύ ισχυρό σπορ αυτοκίνητο στην πίστα.

Η Jetson Aero είναι μια startup από τη Σουηδία, και πήρε το όνομά της από το τον George Jetson, τον πρωταγωνιστή ενός cartoon της δεκαετίας του 1950 που κυκλοφορούσε με το ιπτάμενο αυτοκίνητό του στους ουρανούς της Orbit City.

Το πρώτο δημιούργημα της Jetson, ΟΝΕ, ίπταται χάρη σε τέσσερις έλικες που βρίσκονται στις τέσσερις γωνίες του αλουμινένιου χωροδικτυώματός του. Μπορεί να φιλοξενήσει έναν επιβάτη βάρους μέχρι 95 κιλών, το ηλεκτρικό μοτέρ και η μπαταρία του προσφέρουν αυτονομία μέχρι 20 λεπτών, και μπορεί να φτάσει ταχύτητα 100 km/h και σε ύψος μέχρι και 1.500 μέτρων.

Στην αμερικανική αγορά διατίθεται ήδη, με τιμή 92.000 δολαρίων (82 χιλιάδων Ευρώ), αλλά το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι ο χειριστής του δεν χρειάζεται δίπλωμα οδήγησης αεροσκάφους και κανενός είδους ειδική εκπαίδευση - μιας και το ΟΝΕ εντάσσεται στην κατηγορία των «ultra ελαφρών» οχημάτων χάρη στο βάρος των μόλις 82 κιλών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ελαφρύ φρεσκάρισμα για την Aston Martin DBX707

Η Aston Martin καταργεί σύντομα τις υπόλοιπες εκδόσεις και αφήνει στην αγορά μονάχα την DBX707, η οποία έχει ανανεωθεί ελαφρώς στο εξωτερικό και περισσότερο στο εσωτερικό.

Φόρτωση άρθρων...