Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Moody's και DBRS στηρίζουν το ελληνικό success story

Οικονομία Λουκάς Γεωργιάδης
Tags: Moody's, DBRS

Μία ακόμη ηχηρή απάντηση προς όλους αυτούς που κάνουν την... πάπια σε σχέση με το ελληνικό success story έστειλαν χθες οι οίκοι αξιολόγησης Moody's και DBRS.

Η ανάλυση της Moody's για την Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη "εισιτήριο" για την επενδυτική βαθμίδα, σε πείσμα όσων βιάστηκαν να κρίνουν τη μη αναβάθμιση κατά την πρόσφατη... ετυμηγορία του αμερικανικού οίκου, βλέποντας σενάρια καταστροφής. Ο οίκος αποδίδει "εύσημα" στις ελληνικές τράπεζες, χαρακτηρίζοντας ως ισχυρά τα κέρδη τους και αφήνοντας να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι η ισχυροποίηση των ισολογισμών τους σε συνδυασμό με τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, σηματοδοτούν την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας τον προσεχή Σεπτέμβριο. Σημειώνεται ότι η Moody's είναι ο μοναδικός οίκος αξιολόγησης που μας έχει μία βαθμίδα κάτω από την επενδυτική.

Από την άλλη πλευρά, ο καναδικός οίκος DBRS ανεβάζει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της διετίας 2024-2025. Φέτος, αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,5% από 1,3% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, ενώ το 2025 θα "τρέξει" με 2,3% έναντι αρχικής πρόβλεψης 2%. Ο καναδικός οίκος βλέπει αναιμική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη πέριξ του 1%, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι μας έχει δώσει ήδη την επενδυτική βαθμίδα εδώ και 6 μήνες. Κάθε μέρα, οι διεθνείς οίκοι δημοσιεύουν εκθέσεις που αποτελούν... μαχαιριά στην καρδιά των επικριτών της κυβέρνησης.

Το ελληνικό success story... στενοχωρεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μάλιστα τα εξωθεί σε απανωτές γκάφες. Γιατί όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια! Οι ψηφοφόροι πρέπει να ξεχωρίσουν τη διαφορά ανάμεσα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους... άλλους!

Οι λαθρέμποροι ψεύτικων ελπίδων μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και κρίθηκαν... ακατάλληλοι! Αυτό είναι που τους έχει κάνει πολιτικά αδίστακτους και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να προκαλέσουν ρήγμα στην κυβέρνηση. Επί της ουσίας, προκαλούν τεράστια πρόβλημα στην ίδια την Ελλάδα και τον Έλληνα πολίτη, αλλά μετά τις Ευρωεκλογές θα ηρεμήσουν. Άλλωστε, η κυβέρνηση έχει μπροστά της τρία γεμάτα χρόνια, όπου μπορεί να χτίσει μια νέα ισχυρή βάση για να κερδίσει τις εκλογές του 2027. Γιατί με αυτά τα πολιτικά "τρολ" που έχει η αντιπολίτευση, δεν τίθεται καν ως θέμα συζήτησης, ποιος είναι αυτός που έχει αφήγημα διακυβέρνησης. Από τη μία είναι ο Μητσοτάκης και από την άλλη, το... Δελφινάριο!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...