Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Κόντρες και αψιμαχίες για τα Τέμπη – Η Κυβέρνηση αμύνεται, η Αντιπολίτευση επιτίθεται

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της Κυβέρνησης. Υπουργοί και βουλευτές της Κυβέρνησης κοντράρονται με στελέχη της Αντιπολίτευσης κατά τη δεύτερη ημέρα της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή.

Την Πέμπτη το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την Πρόταση Δυσπιστίας. 

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου

Tα αίματα «άναψαν» όταν στο βήμα ανέβηκε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και για αρκετά λεπτά της ώρας αντιπαρατέθηκε με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμα, απευθύνθηκε προσωπικά στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο οποίος βρίσκεται στην αίθουσα.

Απευθυνόμενη στον Κώστα Αχ. Καραμανλή του ζήτησε εξηγήσεις γιατί κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό και να πει τι αποφάσισε και τι συζήτησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο κ. Καραμανλής είναι συνδεδεμένος και ο κ. Μητσοτάκης με το αίμα των ανθρώπων που χάθηκαν», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. Πρόσθεσε πως «ο κ. Καραμανλής θα έπρεπε να πει "αναλαμβάνω την ευθύνη αποσύρομαι, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση τη δικαιοσύνης"». 
Εκείνη την ώρα ακολούθησε επεισόδιο με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε «κουνάτε το κεφάλι, περιμένω να κουνήσετε και το δάχτυλο» και επακολουθήσε η έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο διάλογος που ακολούθησε έχει ως εξής:

Α. Γεωργιάδης: Μην μας κάνετε παρατηρήσεις. Εισαγγελέας είστε κυρία μου.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σε εμένα μου λέτε «έτσι»;

Θ. Μπούρας: Δεν είστε σε δικαστήριο. Σας παρακαλώ να απευθύνεστε στο ακροατήριο

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Τι είπατε;

Α. Γεωργιάδης: Κυρία εθνική εισαγγελεύς

Θ. Μπούρας: Συνεχίστε σας παρακαλώ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: εκτίθεστε

Θ. Μπούρας: Εγώ δεν εκτίθεμαι και δεν σας φοβάμαι. Μην απευθύνεστε στο ακροατήριο αλλά στο προεδρείο

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σε εμένα το λέτε; Δεν ακούτε την οχλαγωγία; Εσείς και ο κ. Γεωργιάδης είστε εκτεθειμένοι γι αυτό και με βλέπετε ως εισαγγελέα

Θ. Μπούρας: σας παρακαλώ έχουμε και εμείς αντοχές . Συνεχίστε. Δεν είστε σε δικαστήριο

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κυρία Παπακώστα η οικογένεια Πλακιά σας απάντησε και εγώ είμαι με την οικογένεια των τριών κοριτσιών που κόπηκε το νήμα της ζωής τους.

Δεν θέλετε να μιλάει όποιος αποτελεί κίνδυνο. Σε εμένα δεν μπορείτε να πείτε όσα λέτε σε άλλα κόμματα. Αντιλαμβάνεστε ότι σφίγγει ο κλοιός. Όπως το αντιλαμβάνεται και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Μητσοτάκης.

Μπούρας σε Κωνσταντοπούλου: «Σας παρακαλώ μας σπάσατε τα νεύρα»

Έξω φρενών έγινε ο προεδρεύων της Βουλής Θανάσης Μπούρας με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία παρενέβαινε την ώρα που μιλούσε.

Ο Θανάσης Μπούρας και νωρίτερα είχε υψώσει τους τόνους την ώρα που η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας βρισκόταν στο βήμα της Ολομέλειας.

«Μη διακόπτεται σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ, μας σπάσατε τα νεύρα. Λοιπόν απευθύνομαι σε όλους», είπε ο Θανάσης Μπούρας στην Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Η παρέμβαση πρώτα των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων όσοι είναι εδώ και το ζητήσουν και στη συνέχεια των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων με την σειρά των δυνάμεων των κοινοβουλευτικών ομάδων. Με την θερμή παράκληση να τηρήσουμε τον χρόνο των 3 λεπτών», ανέφερε προς τους βουλευτές ο προεδρεύων.

Κώστας Καραμανλής: Δεν κρύβομαι, δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία

«Δεν κρύβομαι, δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Aντιπολίτευση κατά της Kυβέρνησης.

Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επί θητείας του οποίου συνέβη η τραγωδία των Τεμπών και λόγω της οποίας είχε υποβάλει την παραίτησή του, ζήτησε να μιλήσει για να απαντήσει στις αιτιάσεις της Aντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέβηκε στο βήμα της Βουλής λέγοντας αρχικά: «Θα ήθελα να σκύψω με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη όσων χάθηκαν στα Τέμπη, αλλά και σε όλους όσοι βρίσκονταν στα βαγόνια το μοιραίο βράδυ και τις οικογένειες τους. Κανείς μας, πόσο μάλλον εγώ, δεν μπορώ να νιώσω πόνο και κενό της απώλειας τους.

Απόλυτος σεβασμός σημαίνει συνειδητή αποχή από την εκμετάλλευση ανθρώπινου πόνου και δεν υπάρχει άλλος στην αίθουσα που να επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από μένα»

Ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι σκύβει με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων.

«Όλο αυτό το διάστημα έχω λάβει απλή απόφαση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να τοποθετούμαι θεσμικά. Από τον Οκτώβριο είχα ζητήσει να καταθέσουν πρόταση σύστασης προανακριτικής για τα Τέμπη. Να συντάξουν δηλαδή συγκεκριμένο κατηγορητήριο και να έρθουν εδώ να δούμε αν και αν ποια βάση έχει. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θεσμικά στη βουλή όχι σε λαϊκά δικαστήρια τηλεόρασης και social. Δεν κρύφτηκα δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία».

Ακόμα, πρόσθεσε: «Εμείς δεν παίξαμε πολιτικό θέατρο όπως άλλοι στο Μάτι, εγώ παραιτήθηκα αμέσως. Δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι τα κάναμε όλα καλά, γι' αυτό ανέλαβα την πολιτική ευθύνη.

Πάμε να δούμε την αλήθεια στο άλλο θέμα. Ότι δήθεν η κυβέρνηση το έριξε στα ανθρώπινο λάθος. Τα λάθη ήταν πολλά και υπάρχει ομολογία. Υπήρχε συσσώρευση λαθών.

Επτά φορές έγιναν παραβιάσεις. Κατ’ εξακολούθηση παραβίασης του κανονισμού. 

Παρουσιάζεται στην αντιπολίτευση ως δήθεν αυτονόητα τα συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν στο 15% στο ευρωπαϊκό δίκτυο.

Με κατηγορήσατε ενώ παραιτήθηκα αμέσως. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη. Συγκάλυψη είναι να διαστρεβλώνεις σκόπιμα την αλήθεια για να επιβιώνεις πολιτικά. Να πατάς στον ανθρώπινο πόνο και να ευτελίζεις τις διαδικασίες. Να υποθάλπτεις θεσμούς.

Νομίζετε ότι δεν πονάω εγώ. Ότι δεν ανατριχιάζω όταν αναλογίζομαι το δράμα που πέρασαν τόσες οικογένειες; Ότι δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα που να μην σκέφτομαι την τραγωδία; Ότι δεν θα έδινα τα πάντα για να σωθούν αυτοί οι 57 άνθρωποι; Μιλάω ως πατέρας τριών παιδιών. Βρέθηκα στο σημείο όπως και ο πρωθυπουργός. Οι εικόνες δεν θα σβήσουν ποτέ από τη μνήμη μου».

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, παρενέβη κάνοντας λόγο για «ψεκασμένες θεωρίες» κυβερνητικών παραγόντων και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εξυπηρετεί με την πρότασή του διαπλεκόμενα συμφέροντα.

«Η παράταξή σας είναι σιαμαία με την εγχώρια ολιγαρχία. Πήραμε τη πρωτοβουλία γιατί οι Έλληνες θέλουν να μάθουν την αλήθεια», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης προσθέτοντας ότι «από χθες το βράδυ αναμασούν αυτούς τους ισχυρισμούς χωρίς να δίνουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα».

Ακόμα, υποστήριξε ότι τα κίνητρα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι αξιακά κι όχι καθεστωτικά όπως της Νέας Δημοκρατίας.

«Αφήστε τη γλώσσα Βελόπουλου»

Καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, υποστηρίζοντας πώς άλλα είπε το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη κι άλλα στην ομιλία του στη Βουλή αργά το μεσημέρι.

«Αφήστε τη γλώσσα Βελόπουλου κι απαντήστε σε τρία καθαρά ερωτήματα: Ποιός πήρε το υλικό, ποιός το χάλκευσε και ποιός το διοχέτευσε, από τις πρώτες ώρες στο Πρώτο Θέμα;», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναρωτήθηκε άν ήταν το μακρύ χέρι του Μαξίμου και τόνισε: «Μπορείτε να κοροϊδεύετε λίγους για καιρό αλλά δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε όλους για πάντα».

Φάμελλος: «Ο Πρωθυπουργός είναι που πρέπει να απολογηθεί για τα Τέμπη»

Ερωτήματα προς τον Κώστα Αχ. Καραμανλή έθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ενόψει της ομιλίας του πρώην υπουργού Μεταφορών στη Βουλή.

Ενόψει της ομιλίας του Κώστα Καραμανλή, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι «οφείλουμε να θέσουμε συγκεκριμένα ερωτήματα στον κ. Καραμανλή, τα οποία τίθενται και προς τον υφυπουργό κ. Καραγιάννη και θέλουμε απαντήσεις».

Συγκεκριμένα, ρώτησε τον Κώστα Καραμανλή «γιατί αγνοήσατε όλες τις θεσμικές επισημάνσεις που σας είχαν γίνει για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου;». Επισήμανε ότι αναφέρεται στην παραίτηση του κ. Σπηλιόπουλου, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ που παραιτήθηκε στις 28 Μαΐου 2020 και με εμπιστευτική επιστολή προς τον κ. Μητσοτάκη έθετε τα προβλήματα. Δεύτερον, τον ρώτησε «γιατί αγνοήσατε την επιστολή παραίτησης του κ. Τσαλίδη, διευθύνοντα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, που περιγράφει τα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία του ελληνικού σιδηρόδρομου και επισημαίνει τον κίνδυνο ενός συμβάντος μέγιστη σοβαρότητας;». Τρίτον, γιατί «αγνόησε» την επιστολή παραίτησης 27 Απριλίου '22 του κ. Κατσιούλη που ήταν πρόεδρος της επιτροπής τηλεδιοίκησης, «ο οποίος στην επιστολή του αναδεικνύει τα ελλείμματα, την κακοδιαχείριση, την καθυστέρηση και τη μη υλοποίηση φυσικού αντικειμένου». Τέταρτον, γιατί «αγνόησε» το εξώδικο της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανοδηγών στις 21 Οκτωβρίου 2022 με την υπογραφή του κ. Γενηδούνια, «για τα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου, την κακή κατάσταση της γραμμής, τη μη λειτουργία τηλεματικής φωτοσημάτων τηλεδιοίκησης, και τους κινδύνους ασφαλείας». Η πέμπτη ερώτηση αφορούσε «το έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που παραδόθηκε στο γραφείο του υπουργού με υπογραφή 4 Οκτωβρίου 2021, με το οποίο η αρχή ζητούσε την άμεση άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά των προσώπων που εμπλέκονται στην κακοδιαχείριση και την ελλιπή επίβλεψη της σύμβασης 717».

Ακόμα, ζήτησε να απαντήσει ο πρώην υπουργός, γιατί ενώ είχε καεί ο σταθμός τηλεδιοίκησης της Λάρισας το '19 δεν τον αποκατέστησε. «Να μας πει για ποιο λόγο, αφού δεν υπήρχε από το '19 το κέντρο τηλεδιοίκησης και το δευτεροβάθμιο κέντρο ελέγχου της Καρόλου, γιατί δεν πήρε τα μέτρα που ο κ. Γεραπετρίτης έθεσε μια εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων (ως υπηρεσιακός μετά την παραίτηση Καραμανλή), όπως μείωση της πυκνότητας δρομολογίων και της ταχύτητας τους και διπλούς σταθμάρχες στη βάρδια. Γιατί δεν έγιναν 4 χρόνια αυτά;».

«Το ερώτημα της πρότασης δυσπιστίας είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης»

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Βουλή, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε: «Στον κ. Μητσοτάκη έχει κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας, αυτός πρέπει να απολογηθεί αύριο», «το ερώτημα της πρότασης δυσπιστίας είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Όλα τα σχέδια παραβίασης του κράτους δικαίου αφορούν τον κ. Μητσοτάκη, το Μαξίμου και τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι με την πρόταση δυσπιστίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έρθει αναγκαστικά στη Βουλή, «θα έρθει να απολογηθεί στη Βουλή την οποία υποτίμησε και δεν ήταν όταν συζητάγαμε το πόρισμα της εξεταστικής, γιατί υποτίμησε τη Βουλή, την κοινωνία, την δημοκρατία και την μνήμη των θυμάτων - και αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι: πρέπει να έρθει εδώ και να απολογηθεί».

Τόνισε ότι «οι βουλευτές της Ν.Δ. καλούνται να υπερασπιστούν το ότι η κυβέρνηση δεν έχει ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών και εκτίθενται καθημερινά έναντι της κοινωνίας, γιατί τα στοιχεία που προκύπτουν καθημερινά τους διαψεύδουν». Έφερε ως παράδειγμα τις «σημερινές αοριστίες και υπεκφυγές» του κ. Τριαντόπουλου: «Αυτά που είπε σήμερα διαψεύδουν τηλεοπτική συνέντευξη που είχε δώσει μία βδομάδα μετά το δυστύχημα, όπου παραδέχτηκε ότι ο ίδιος ήταν παρών και υπεύθυνος του έργου των μπαζωμάτων από τις 2-5 Μαρτίου και σήμερα ήρθε να πει ότι δεν είχε καμία ευθύνη». «Οι βουλευτές της Ν.Δ. αύριο θα αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους, θα κληθούν να διαλέξουν ανάμεσα στην αλήθεια και το κομματικό συμφέρον, το συμφέρον της καρέκλας του κ. Μητσοτάκη και των υπολοίπων τζακιών που καλύπτει», σχολίασε.

Φάμελλος: «Χυδαίο παραλήρημα από τον κ. Φλωρίδη»

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για «χυδαίο παραλήρημα από τον κ. Φλωρίδη», ο οποίος «με απαράδεκτη φρασεολογία για όλη την αντιπολίτευση, επιτέθηκε λέγοντας ότι 'για τα μπάζα είναι όσοι πολιτικοί χρησιμοποιούν αυτό το θολό πράγμα για τα μπαζώματα'». «Του προτείνω να συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων που ήρθαν και μας βρήκαν και μας περιέγραψαν πώς έψαχναν εβδομάδες μετά το τραγικό δυστύχημα να βρουν προσωπικά αντικείμενα των παιδιών ή των συγγενών τους, εκεί που μεταφέρθηκαν μαζί με τα μπάζα, τα υπολείμματα του δυστυχήματος», είπε. Σχολίασε πως «δεν είναι ότι δεν έχει συναίσθηση, δεν έχει ούτε ηθική ο κ. Φλωρίδης. Έφτασε σε σημείο, ως σύγχρονος πολιτικός γενίτσαρος, να μας κατηγορήσει για αριστερόστροφο φασισμό. Είναι γνωστή η κατρακύλα του και ο λαϊκισμός του. Πιο ακροδεξιός από τον κ. Βορίδη έχει καταντήσει». Ανέφερε ότι εκείνοι που έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη του λαού και της Ευρώπης έναντι της ελληνικής δημοκρατίας, είναι αυτή η κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Φλωρίδης ως υπουργός Δικαιοσύνης, «γιατί είναι κι εκείνος υπεύθυνος, όταν ως υπουργός Δικαιοσύνης κατακρίνεται από το Ευρωκοινοβούλιο για υποβάθμιση του κράτους δικαίου».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «το έγκλημα των Τεμπών θα ξανάρθει πολλές φορές στην Ολομέλεια γιατί είναι βαθιά αποτυπωμένο στην κοινωνική συνείδηση και γιατί δεν έχουν δοθεί απαντήσεις» και «δεν μπορεί να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια όταν έχουμε 57 θύματα».

«Ούτε για το μπάζωμα του χώρου έχουν δοθεί απαντήσεις, αλλά ούτε για την μονταζιέρα των παραποιημένων ηχητικών συνομιλιών του σταθμάρχη», είπε. «Μας λένε οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας ότι η Αστυνομία πήρε αρμοδίως 3-4 μέρες μετά και παρέδωσε στις ανακριτικές αρχές τα ηχητικά ντοκουμέντα. Δεν κατηγορούμε γι' αυτά. Αυτό για το οποίο έχει διατυπωθεί κατηγορία και θέλω να απαντήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης, είναι ποιος παραποίησε και ποιος έδωσε τα παραποιημένα ηχητικά ντοκουμέντα σε μμε». Υποστήριξε ότι ο στόχος ήταν ξεκάθαρος: «η χειραγώγηση της κοινής γνώμης». «Ποιος έβγαλε στη δημοσιότητα με παράνομη παρέμβαση σε ηχητικά αρχεία και με ηλεκτρονικά ίχνη που πρέπει να αποκαλυφθούν, ηχητικά ντοκουμέντα για να παραπληροφορήσει και να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη; Και ποιον εξυπηρετούσε αυτή η παραποίηση πέραν από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη;», ρώτησε. Πρόσθεσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης από την επόμενη μέρα το πρωί μιλούσε για το ανθρώπινο λάθος».

«Το ερώτημα που πρέπει να απολογηθεί αύριο ο κ. Μητσοτάκης - και όχι μόνο ο κ. Καραμανλής σήμερα - είναι ποια συμφέροντα και ποιες δεσμεύσεις κρύβονται πίσω από το διπλό έγκλημα συγκάλυψης». «Το σχέδιο συγκάλυψης που στήθηκε μέσα σε λίγες ώρες από το τραγικό δυστύχημα, είναι σχέδιο του Μαξίμου και της Πειραιώς, της κυβέρνησης και της ΝΔ. Γιατί από τη Ν.Δ. τα κεντρικά της και το Μαξίμου έχουν εξυφανθεί οι υποκλοπές, η χρήση παράνομου λογισμικού μέχρι και η εξαγωγή του, οι απειλές στις ανεξάρτητες αρχές, οι απειλές στους κορυφαίους δικαστικούς, η παράνομη διαχείριση προσωπικών δεδομένων», ανέφερε.

Καταληκτικά, ο κ. Φάμελλος είπε ότι αυτά «αφορούν τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, γιατί μετά από το τραγικό δυστύχημα, όσα έχουν συμβεί είναι επιλογές του κ. Μητσοτάκη […] Στον κ. Μητσοτάκη έχει κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας, αυτός πρέπει να απολογηθεί αύριο».

Παράλληλα ωστόσο, «πρέπει να μας δώσει πολύ σύντομα για όλα αυτά απαντήσεις και η Δικαιοσύνη. Γιατί πέρα από τον έλεγχο του εγκλήματος καθαυτού, πρέπει να γίνει έλεγχος από την δικαιοσύνη και για το μπάζωμα και για την απώλεια πειστηρίων και για την παραποίηση ηχητικών ντοκουμέντων και για την διασπορά ψευδών ειδήσεων και αποπροσανατολισμό της κοινωνίας» τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Χατζηδάκης: «Ο Ανδρουλάκης οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε “συριζοποίηση”»

Για «ακραία, τοξική ρητορική» και «συριζοποίηση» κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την Πρόταση Δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης.

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε απεγνωσμένη αντιπολίτευση που αγνοεί το τεκμήριο της αθωότητας και που αδιαφορεί για τους κανόνες μιας δίκαιας δίκης», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

«Η αδίστακτη δημαγωγία δεν εξυπηρετεί την αλήθεια παρά μόνο τις μικροκομματικές ανάγκες», πρόσθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός είπε σε άλλο σημείο πως «η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατατέθηκε με αφορμή τι; Ένα δημοσίευμα που δήθεν αποκάλυπτε κάτι το οποίο είχε ήδη αποκαλυφτεί ένα χρόνο πριν. Είχαμε αντίδραση της αντιπολίτευσης με καθυστέρηση ενός έτους. Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας υιοθετώντας μια ακραία τοξική γλώσσα και ρητορική οδηγώντας στην συριζοποίοηση του ΠΑΣΟΚ».

«Δεν έχουν οι οικογένειες θυμάτων να περιμένουν τίποτα από μια τέτοια αντιπολίτευση»

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «από την άλλη ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την πρόταση δυσπιστίας και την ίδια ώρα χαρακτήρισε την συζήτηση ως κοκορομαχία».

«Δεν έχουν οι οικογένειες θυμάτων να περιμένουν τίποτα από μια τέτοια αντιπολίτευση που νοιάζεται για τις δημοσκοπήσεις. Οι ελπίδες όλων μας είναι στην δικαιοσύνη» είπε σε άλλο σημείο ο υπουργός.

Ακόμα, θύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία μετά την τραγωδία στο Μάτι «δεν ζήτησε προανακριτικές. Ούτε κατήγγειλε την Ελλάδα στα διεθνή και ευρωπαϊκά φόρα. Ούτε απέδωσε ποινικές ευθύνες στον αρμόδιο υπουργό επειδή δεν εγκατέστησε το 112».

Χρυσοχοΐδης: Η αντιπολιτευτική πρωτοβουλία της πρότασης δυσπιστίας είναι προσχηματική, δεν προσφέρει τίποτα

«Η αντιπολιτευτική πρωτοβουλία της πρότασης μομφής είναι προσχηματική, δεν προσφέρει τίποτα», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε ότι «τίποτα δεν μπορεί να επουλώσει την πληγή της ξαφνικής και άδικης απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου. Ο μόνος δρόμος που μπορεί να απαλύνει τα συναισθήματα είναι αυτός της απόδοσης ευθυνών όπου υπάρχουν. Η Δικαιοσύνη δεν έχει μιλήσει ακόμη».

«Υπάρχει κανείς που να ισχυρίζεται σοβαρά και τεκμηριωμένα ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις συγκάλυψης; Υπάρχει κάποιος που μπορεί να στοιχειοθετήσει σοβαρά παρεμπόδιση ή συγκάλυψη; Δεν γίνεται, ανεξάρτητα από τις προθέσεις της Κυβέρνησης. Το ξέρει και η αντιπολίτευση αυτό. Πολλές θεωρίες συνομωσίας παρήγαγαν ενόχους, δυστυχώς σε βάρος αθώων ανθρώπων και δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα. Έμεινε μόνο το δηλητήριο. Αυτό επιχειρείται και σήμερα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «δεν επιτρέπεται να ζητούνται πρόωρες εκλογές υπό διεθνή επιτροπεία. Στο δείκτη Δημοκρατίας του Economist η διενέργεια των εκλογών στη χώρα μας επιτυγχάνει βαθμολογία πάνω από το εννιά. Κύριοι συνάδελφοι όλοι μαζί φτιάξαμε τη Δημοκρατία μας. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσει το ψεύδος για να κάνουν κάποιοι πολιτική καριέρα στις πλάτες των συνανθρώπων μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Φόρτωση άρθρων...