Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Ο Ανδρουλάκης πιστεύει πως θα τερματίσει τελικά δεύτερος

Μικρή ανάπαυλα από την προεκλογική μάχη έκαναν τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη για τις Άγιες Μέρες του Πάσχα, με το μυαλό τους όμως αναπόφευκτα να είναι στις κρίσιμες κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Διακηρυγμένος στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να αναδειχτεί σε δεύτερο κόμμα, με ποσοστό άνω του 15%-16%, ώστε να κερδίσει δύο κρίσιμα στοιχήματα: την πολιτική ηγεμονία στο χώρο της Κεντροαριστεράς  και τη δυνατότητα να πλασαριστεί ως ισχυρή κυβερνητική εναλλακτική πρόταση και επιλογή απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, στις επόμενες Εθνικές Εκλογές.

Άλλωστε, στη Χαριλάου Τρικούπη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «στο Καρφί» γνωρίζουν καλά ότι η µάχη για τη δεύτερη θέση, αν χαθεί, θα αλλάξει εντελώς αρνητικά τα δεδοµένα για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Εκτιμούν πάντως ότι σε πείσμα των δημοσκοπήσεων το ΠΑΣΟΚ θα βγει αισθητά ενισχυμένο από τις ευρωκάλπες τόσο σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές όσο και με τις ευρωεκλογές του 2019. Σε σχέση με αυτές, δεν αποκλείεται να έχουμε και διπλασιασμό των δυνάμεων του Κινήματος.

Μάλιστα, τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και στελέχη του κόμματος βλέπουν τις τελευταίες ημέρες σημάδια αλλαγής του κλίματος που είχε διαμορφωθεί το προηγούμενο διάστημα και «πίεζε» εκλογικά το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως «όσο πιο κοντά πηγαίνουμε προς τις εκλογές, τόσο περισσότερο οι πολίτες θα σταθμίζουν πιο προσεκτικά τις επιλογές τους».

Και το τεκμηριώνουν: «Η ακρίβεια καλπάζει και έχουμε υπερτετραπλάσια αύξηση πληθωρισμού στα τρόφιμα στην Ελλάδα συγκριτικά με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει και αντί να το αναγεννήσουν με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, βλέπουμε παντού ελλείψεις. Είμαστε σε μια εποχή τεράστιας στεγαστικής κρίσης και έχει γίνει πολυτέλεια στην Ελλάδα το πιο ουσιαστικό δικαίωμα, αυτό της στέγασης. Οι πολιτικές της κυβέρνησης έχουν φέρει νέες ανισότητες, συγκάλυψη, διαφθορά, σκάνδαλα, χάιδεμα στους ισχυρούς. Και από την άλλη, έχουμε την τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, που επικαλείται θαύματα και κάνει πολιτική  με  tik tok, σκυλάκια και lifestyle, ευτελίζοντας τη δημόσια συζήτηση και αντιπαράθεση».

Όπως τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης «…ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού, αλλά εθνική αναγκαιότητα για να μπει φρένο στην αλαζονεία, τη διαφθορά και τις ανισότητες που παράγουν οι κυβερνητικές πολιτικές»

Απαντώντας δε, στο δίλημμα του πρωθυπουργού «Μητσοτάκης ή χάος» διαβεβαιώνει πως αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, δεν θα υπάρχει χάος, αλλά μια σοβαρή, ισχυρή αντιπολίτευση που θα γίνει κυβερνητική επιλογή του προοδευτικού κόσμου της χώρας στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Καμία σταθερότητα δεν κινδυνεύει στις ευρωπαϊκές εκλογές αλλά αντιθέτως ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «αυτό που βρίσκεται σε κίνδυνο είναι το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού που μήνα με τον μήνα χειροτερεύει λόγω της ακρίβειας και του κόστους ζωής, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών που διαρκώς συρρικνώνεται, η ποιότητα της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου που τραυματίζεται από τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα και τη συγκάλυψη που επιχειρείται από το Μέγαρο Μαξίμου».

Γι’ αυτό καλεί τους ψηφοφόρους να εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ με τη ψήφο τους γιατί έχει την αξιοπιστία, τις επεξεργασμένες θέσεις και το ανθρώπινο δυναμικό όχι μόνο για να αντιπαρατεθεί ως πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και να γίνει ξανά η υπεύθυνη δύναμη διακυβέρνησης του τόπου. «Είμαστε το μόνο κόμμα που έχουμε πετύχει τόσο κρίσιμες νίκες εις βάρος της κυβέρνησης και υπέρ του λαού και της Δημοκρατίας. Αποδεικνύουμε στην πράξη τι σημαίνει υπεύθυνη, δημιουργική αντιπολίτευση», υποστηρίζει.

Σε κλειστές συσκέψεις που προηγήθηκαν των εορτών, ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι στενοί του συνεργάτες έβαλαν τις τελευταίες πινελιές της στρατηγικής που θα ακολουθήσουν έως τις ευρωεκλογές, ενώ κατέληξαν και στο πλάνο δράσης για την τελική οργανωτική και πολιτική αντεπίθεση του κόμματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Δίπλα – δίπλα Κασσελάκης και Ανδρουλάκης στις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το «παρών» στις εκδηλώσεις– Να μην σταματήσουν ποτέ οι προσπάθειες για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων δήλωσε ο δή...

Φόρτωση άρθρων...