Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Ζελένσκι: Σχέδιο δολοφονίας του από τη Ρωσία - Συνελήφθη Πολωνός

Πλανήτης

Σχέδιο δολοφονίας του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, φέρεται να είχε ενεργοποιήσει η Ρωσία, όπως προκύπτει μετά τη σύλληψη υπόπτου στην Πολωνία.

Ο Πολωνός ύποπτος συνελήφθη με την κατηγορία ότι έδωσε στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ευαίσθητες πληροφορίες που αφορούν τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, προκειμένου να διευκολύνει το σχέδιο της Μόσχας.

Ο Paweł K., όπως κατονομάζεται σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών, καθώς ομολόγησε ότι «ήταν έτοιμος να ενεργήσει για λογαριασμό ξένων υπηρεσιών πληροφοριών». 

Ο άνδρας είχε αναλάβει το σκέλος συλλογής στρατιωτικών πληροφοριών, ειδικότερα δε για την ασφάλεια του αεροδρομίου «Rzeszów-Jasionka», το οποίο χρησιμοποιεί ο Ζελένσκι για τις μετακινήσεις του. 

«Αποστολή μου ήταν να βοηθήσω τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες να σχεδιάσουν μια πιθανή επίθεση» στον Ουκρανό ηγέτη, ανέφερε ο ύποπτος, σύμφωνα με την Πολωνική Εισαγγελία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Συγκλονίζουν οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ- «Είναι ακόμη πολύ όμορφη, δείχνει σαν να είναι ζωντανή»

Ανακουφισμένοι δήλωσαν σε συνέντευξή τους στη New York Post οι γονείς της Σάνι Λουκ, που επέστρεψε η σορός της κόρης τους στο Ισραήλ. Λίγες ώρες νωρίτερα σε μια επιχείρηση της Τ...

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 70χρονος κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού

Σταθερή αλλά σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο σύμφωνα με νέα ενημέρωση των αρχών. Το ειδικό ποινικό δικαστήριο της Σλοβακίας απο...

Φόρτωση άρθρων...