Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου – Στην τελική ευθεία τα κόμματα

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις Ευρωεκλογές. Μετά το Πάσχα τα κομματικά επιτελεία μπαίνουν ξανά στη μάχη για την τελική ευθεία της 9ης Ιουνίου. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα περιοδείες τους ενόψει της ευρωκάλπης. 

O Μητσοτάκης θέτει σε κατάσταση "κόκκινου συναγερμού" τη Νέα Δημοκρατία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόλαυσε στιγμές χαλάρωσης στην Τήνο κάνοντας ποδήλατο  με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Με την επιστροφή του στην Αθήνα θα θέσει τη Νέα Δημοκρατία σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού με το βλέμμα στην ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ξεκινήσει μπαράζ περιοδειών εντός και εκτός Αττικής με στόχο μέχρι τις 9 Ιουνίου να έχει επισκεφθεί και τις 13 περιφέρειες της χώρας.
Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών είναι η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας και της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας τονίζει η ΝΔ,  κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειμα πολιτικής πρότασης.

Στην Ηγουμενίτσα ο Κασσελάκης

Από την Ηγουμενίτσα ξεκίνησε την τριήμερη περιοδεία του στην Περιφέρεια της Ηπείρου ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με πολίτες και με αφορμή την πρόσφατη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, τόνισε πως «τα λιμάνια, ειδικά τα κομβικά λιμάνια, είναι δημόσια αγαθά για μας». 

«Είναι γεωπολιτικά, είναι εθνική υπόθεση. Άρα λοιπόν, θα τα διαχειριστούμε χρηστά κατ’ αυτό τον τρόπο. Και δεν πρόκειται να τα ξεπουλάμε σε ξένους, χωρίς καμία δέσμευση για τους Έλληνες πολίτες», πρόσθεσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Κατά τον διάλογο του με πολίτες στην Ηγουμενίτσα, ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε πως το βασικό διακύβευμα για το πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι η ηθική, προκειμένου να επιστρέψει η εμπιστοσύνη: «Η Ελλάδα υστερεί, πάνω απ’ όλα, στην ηθική στην πολιτική. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την πολιτική και οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται τους πολίτες. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει».

Μιλώντας για τις Ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η Ελλάδα πρέπει να πάψει να έχει αλά καρτ σχέση με την Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να είμαστε ευρωπαϊκή χώρα μόνο κατ’ επιλογή.

Στη Σέριφο ο Ανδρουλάκης 

Συνάντηση με τον δήμαρχο Σερίφου, Κωνσταντίνο Ρεβίνθη, είχε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, το πρωί.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι, την υποβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους, καθώς και για τις επιπτώσεις της golden visa στην οικιστική ανάπτυξη των μικρών νησιών κάτω των 3.000 κατοίκων.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Ανδρουλάκης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Για εμάς είναι προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων πληθυσμών των μικρών νησιών της πατρίδας μας. Γι’ αυτό προτείνουμε να υπάρχουν ισχυρά φορολογικά κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις στη μεταποίηση και τον πρωτογενή τομέα. Ενίσχυση των υποδομών που πάσχουν και ισχυρό κοινωνικό κράτος με έμφαση στην υγεία και την παιδεία.

Υπάρχει και το ζήτημα που έχει ανακύψει με την golden visa. Δήμαρχε, θεωρώ αδιανόητο η κυβέρνηση -μετά από την πίεση του ΠΑΣΟΚ- να ανέβασε το όριο απόκτησης της golden visa στις 800.000 ευρώ στην Κρήτη και σε άλλα μεγάλα νησιά, αλλά εδώ στα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων και της υπόλοιπης Ελλάδας το όριο να παραμένει στις 400.000 ευρώ με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλη πίεση και να δημιουργούνται ανισότητες».

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το πολυδύναμο ιατρείο του νησιού καθώς και τον αγροτικό και μελισσοκομικό συνεταιρισμό.

Στη Γερμανία ο Κουτσούμπας 

Την Πέμπτη 9 Μαΐου ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα ξεκινήσει περιοδεία στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βορίδης: Η συνέχιση της θετικής πορείας της χώρας διασφαλίζεται μόνο μέσα από μία ισχυρή ΝΔ

Μήνυμα ενόψει των Ευρωεκλογών 2024 έστειλε ο Μάκης Βορίδης, σε εκδήλωση της ΝΔ στον Μαραθώνα. «Στις 9 Ιουνίου οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους, μεταξύ αυ...

Νέα Αριστερά για Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων: Θυμόμαστε και τιμούμε τους νεκρούς

Θυμόμαστε και τιμούμε τους νεκρούς, τους αγνοούμενους, τους ξεριζωμένους, σημειώνει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Όπ...

Φόρτωση άρθρων...