Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Κώστας Καραμανλής: Δεν κρύβομαι, δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία

«Δεν κρύβομαι, δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Aντιπολίτευση κατά της Kυβέρνησης.

Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επί θητείας του οποίου συνέβη η τραγωδία των Τεμπών και λόγω της οποίας είχε υποβάλει την παραίτησή του, ζήτησε να μιλήσει για να απαντήσει στις αιτιάσεις της Aντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέβηκε στο βήμα της Βουλής λέγοντας αρχικά: «Θα ήθελα να σκύψω με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη όσων χάθηκαν στα Τέμπη, αλλά και σε όλους όσοι βρίσκονταν στα βαγόνια το μοιραίο βράδυ και τις οικογένειες τους. Κανείς μας, πόσο μάλλον εγώ, δεν μπορώ να νιώσω πόνο και κενό της απώλειας τους.

Απόλυτος σεβασμός σημαίνει συνειδητή αποχή από την εκμετάλλευση ανθρώπινου πόνου και δεν υπάρχει άλλος στην αίθουσα που να επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από μένα»

Ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι σκύβει με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων.

«Όλο αυτό το διάστημα έχω λάβει απλή απόφαση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να τοποθετούμαι θεσμικά. Από τον Οκτώβριο είχα ζητήσει να καταθέσουν πρόταση σύστασης προανακριτικής για τα Τέμπη. Να συντάξουν δηλαδή συγκεκριμένο κατηγορητήριο και να έρθουν εδώ να δούμε αν και αν ποια βάση έχει. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θεσμικά στη βουλή όχι σε λαϊκά δικαστήρια τηλεόρασης και social. Δεν κρύφτηκα δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία».

Ακόμα, πρόσθεσε: «Εμείς δεν παίξαμε πολιτικό θέατρο όπως άλλοι στο Μάτι, εγώ παραιτήθηκα αμέσως. Δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι τα κάναμε όλα καλά, γι' αυτό ανέλαβα την πολιτική ευθύνη.

Πάμε να δούμε την αλήθεια στο άλλο θέμα. Ότι δήθεν η κυβέρνηση το έριξε στα ανθρώπινο λάθος. Τα λάθη ήταν πολλά και υπάρχει ομολογία. Υπήρχε συσσώρευση λαθών.

Επτά φορές έγιναν παραβιάσεις. Κατ’ εξακολούθηση παραβίασης του κανονισμού. 

Παρουσιάζεται στην αντιπολίτευση ως δήθεν αυτονόητα τα συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν στο 15% στο ευρωπαϊκό δίκτυο.

Με κατηγορήσατε ενώ παραιτήθηκα αμέσως. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη. Συγκάλυψη είναι να διαστρεβλώνεις σκόπιμα την αλήθεια για να επιβιώνεις πολιτικά. Να πατάς στον ανθρώπινο πόνο και να ευτελίζεις τις διαδικασίες. Να υποθάλπτεις θεσμούς.

Νομίζετε ότι δεν πονάω εγώ. Ότι δεν ανατριχιάζω όταν αναλογίζομαι το δράμα που πέρασαν τόσες οικογένειες; Ότι δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα που να μην σκέφτομαι την τραγωδία; Ότι δεν θα έδινα τα πάντα για να σωθούν αυτοί οι 57 άνθρωποι; Μιλάω ως πατέρας τριών παιδιών. Βρέθηκα στο σημείο όπως και ο πρωθυπουργός. Οι εικόνες δεν θα σβήσουν ποτέ από τη μνήμη μου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βορίδης για Ευρωεκλογές: Δεν θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις, αν δεν πιάσουμε τον στόχο του 33%

«Δεν θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις αν δεν πιάσουμε το 33%», τόνισε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο MEGA, αναφερόμενος στον εκλογικό στόχο που έθεσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτά...

Μητσοτάκης: Να στήσουμε ανάχωμα απέναντι σε αυτούς που καπηλεύονται τη χριστιανοσύνη (Video&Photos)

Αιχμές εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αν...

Χίο και Σάμο επισκέφθηκε ο Κασσελάκης (Photos)

Στη Χίο έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την άφιξή του στο λι...

Φόρτωση άρθρων...