Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Μαρινάκης: Να σταματήσει η τυμβωρυχία για τα Τέμπη - Ο Παππάς αποκάλυψε ότι υπήρχε προσυνεννόηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Να σταματήσει την τυμβωρυχία για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ζήτησε από την Aντιπολίτευση ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στη Βουλή επί της Πρότασης Δυσπιστίας της Αντιπολίτευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην συγκλονίστηκε, όταν τα ξημερώματα της 28ης Φεβρουαρίου 2023, στο άκουσμα της είδησης του δυστυχήματος των Τεμπών».

Ακόμα, ο υφυπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι η συζήτηση αυτή «είναι μια ακόμα ευκαιρία να δοθούν απαντήσεις γύρω από αυτό το τραγικό δυστύχημα, αλλά και να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, κυρίως σε ό,τι αφορά στη συστηματική τυμβωρυχία στην οποία επιδίδονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης τόσο σε ένταση, όσο και στο θέμα για το οποίο αυτή γίνεται».

«Αφορμή για την έναρξη της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας στάθηκε ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής», το οποίο έκανε λόγο για «μονταζιέρα στα Τέμπη». Ήταν, λοιπόν αυτό, άλλο ένα επεισόδιο στο μακάβριο «σίριαλ» της αντιπολίτευσης περί συγκάλυψης; Ή άλλη μια σελίδα στο ογκώδες βιβλίο με τα fake news;» διερωτήθηκε. Για να προσθέσει: «Οι απαντήσεις έχουν δοθεί, αλλά θα επιχειρήσω κι εγώ να τις συνοψίσω όπως πιστεύω καλύτερα.

1. Υπάρχει ζήτημα αλλοίωσης της δικαστικής έρευνας;

Όχι. Αφού το σύνολο των συνομιλιών, όπως άλλωστε παραδέχονται και οι συντάκτες αυτού του δημοσιεύματος, έχουν παραδοθεί ακέραιες στη δικαιοσύνη.

2. Υπήρχε λόγος να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη από την κυβέρνηση; Την ανάλγητη, όπως την λέτε; Επίσης όχι.

Αφού το μεσημέρι της ημέρας κατά την οποία δημοσιοποιήθηκαν οι συνομιλίες, ο σταθμάρχης είχε ήδη ομολογήσει. Κάτι το οποίο ήταν γνωστό σε όλη την κοινωνία.

3. Έγινε, έστω, απόπειρα χειραγώγηση της κοινής γνώμης; Και πάλι όχι.

Δεδομένου ότι, η επίμαχη, δεν ήταν η μοναδική συνομιλία. Όλες οι υπόλοιπες συνηγορούσαν στην συμβολή του ανθρώπινου λάθους, το οποίο κανείς δεν έχει αμφισβητήσει μέχρι σήμερα.

4. Έμειναν ψευδείς εντυπώσεις, έστω και για αυτή τη μια συνομιλία, από τότε μέχρι σήμερα, σε σχέση με την υπόθεση;

Για ακόμα μια φορά η απάντηση είναι όχι. Αφού, το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ έκαναν σαφές ότι η συγκεκριμένη συνομιλία δεν αφορούσε την μοιραία αμαξοστοιχία».

«Και ενώ όλα αυτά, έχουν γίνει γνωστά λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του συγκεκριμένου θέματος, έρχεται ο πρόθυμος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης.

Ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος έχει κατηγορήσει την Κυβέρνηση

Ότι είναι επικίνδυνη για τους θεσμούς και τη δημοκρατία,
Ότι κακοποιεί τους θεσμούς στο βωμό της συγκάλυψης,
Ότι έχει κάνει συνήθεια την υπονόμευση του κράτους δικαίου,
Ότι έφερε ένα αντισυνταγματικό νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στη Βουλή.

Για όλα αυτά ο κ. Ανδρουλάκης δεν «σκέφτηκε» να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, παρά μόνο να την προαναγγείλει, Κυριακή μεσημέρι, παραμονή εθνικής εορτής, για ένα δημοσίευμα που κανείς δεν μπορεί στα σοβαρά να ισχυριστεί ότι οδηγεί στο συμπέρασμα της παραπλάνησης της κοινής γνώμης ή της αλλοίωσης της έρευνας της Δικαιοσύνης» τόνισε.

Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Ο κ. Παππάς – του ξέφυγε μάλλον – είπε απόψε ότι υπήρχε προσυνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό ήρθε σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα και να μιλήσει για κοινωνικές εκδηλώσεις».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε Ικαρία και Φούρνους ο Κασσελάκης (Photos)

Την Ικαρία και τους Φούρνους επισκέφτηκε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς και κατοίκους των νησιών. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο...

Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την Εκκλησία ήταν, είναι και παραμένει στενή

Η θεσμική συνεργασία του κράτους με την Εκκλησία είναι στενή, είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον...

Φόρτωση άρθρων...