Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Βορίδης σε Κωνσταντοπούλου: Είστε η επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας

Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. Ο Μάκης Βορίδης επιστρέφοντας το γάντι στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία νωρίτερα υποστήριξε ότι τα χέρια των κυβερνητικών μελών είναι βουτηγμένα στο αίμα, αποκάλεσε την Ζωή Κωνσταντοπούλου «επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας».

«Σας έχω εξηγήσει ότι είναι ζήτημα ονειρώξεως η θέση του λαϊκού κατηγόρου. Μάλιστα για εσάς οι δίκες θα ήταν και σύντομες. Θα τον βλέπατε θα τον κρίνατε ένοχο -κρίμα που δεν έχουμε θανατική ποινή- και θα τον βάζατε ισόβια, όποιος και αν ήταν», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

«Είστε η εκπροσώπηση και η επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας. Δεν έχει υπάρξει άνθρωπος που να έχω ακούσει ή συνομιλήσει σε κοινοβούλιο ή αλλού. Σε κοινοβούλια όλου του κόσμου που να μετέρχεται τέτοια επιχειρήματα. Να μας μιλάτε για τα θύματα μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτείτε το συναίσθημα της στιγμής. Επιτομή της χυδαιότητας άνευ προηγούμενου. Οι συνάδελφοι μου κάνουν ασκήσεις αντοχής για να αντέξουν τέτοιο βάθος χυδαιότητας», είπε ο υπουργός.

Ο Μάκης Βορίδης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Όλοι συμφωνούμε ότι το δυστύχημα έχει γίνει και εξαιτίας ανθρωπίνου σφάλματος. Σε αυτό όλοι συμφωνούμε. Επίσης, όλοι έχουμε συμφωνήσει -ο καθένας με επιμέρους παρατηρήσεις - ότι υπήρχαν συστημικά και διαχρονικά προβλήματα στον σιδηρόδρομο.

«Σας ρωτώ ευθέως, γι’ αυτά τα διαχρονικά προβλήματα θεωρείτε ότι υπάρχει ποινική ευθύνη του κ. Καραμανλή; Καταθέστε πρόταση προανακριτικής για να δούμε τα αδικήματα και τα νέα στοιχεία».

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ μετά τις καταγγελίες του Μαξίμου που το συνέδεσε με οικονομικά συμφέροντα.

«Ξυπνήσατε Κυριακή μεσημέρι και αποφασίσατε να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας για το δημοσίευμα μιας εφημερίδας ενώ δεν το είχατε κάνει σε άλλα θέματα όπως στις υποκλοπές. Ναι η σχέση προκαλεί συνειρμούς για την σχέση σας με το συγκεκριμένο συγκρότημα. Επιλέξατε συμμάχους εκδοτικούς και οικονομικούς.

«Αυτό είναι σήμερα η πρόταση δυσπιστίας και γίνεται γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ισχυρή και πρέπει να αποδυναμωθεί», είπε ο υπουργός Επικρατείας.
Νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε την ομιλία του Κώστα Καραμανλή αλλά και το χειροκρότημα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας:

«Ποιον χειροκροτούσαν; Δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος. Κουβέντα δεν είπε για το πόρισμα της αρχής διαφάνειας που είχε στο συρτάρι του. Κουβέντα για το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας που έγινε γιατί υπήρχε διαφθορά. Τίποτα δεν είπατε επί της ουσίας. Αλαζονεία. Σήμερα με το χειροκρότημα σας σε αυτή την τοποθέτηση επί της ουσίας όλοι μαζί είστε υπεύθυνοι για την συμπεριφορά και τις πράξεις του υπουργού που δεσμευόταν για ασφάλεια και μετά από μια εβδομάδα έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι. Μίλησε κι αυτός για θυρωρούς διαπλοκής. Ποιας διαπλοκής ; Αυτής με την οποία 2 υπουργοί έπιναν ποτά;» και πρόσθεσε «Μιλάτε για προέκταση της εγχώριας ολιγαρχίας και το λέτε σε εμένα. Το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής ήταν 2 υπουργοί σας εκεί που σας είπα; Ο κ. Παπασταύρου και ο κ. Μπρατάκος».

Ακόμα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε απευθυνόμενη στον Κώστα Καραμανλή: «Τελικά είστε όλοι αθώοι του αίματος. Τολμάτε να αντικρίσετε τις οικογένειες των θυμάτων; Να τους τα πείτε αυτά κατά πρόσωπο;» ενώ προς τον κ. Βορίδη είπε: «Όταν με ρωτούν οι δικοί μου άνθρωποι και οι συγγενείς των θυμάτων πώς αντέχω να με βρίζουν και να κάνουν όλη αυτή την εκστρατεία συγκάλυψης τους απαντώ ότι είναι το ελάχιστο που μπορώ να συνεισφέρω σε πείσμα των κανιβαλικών συμπεριφορών σας και της απάνθρωπης στάσης σας στα θύματα. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η επιβίωση σας. Εγώ είμαι στο φως δεν κυκλοφόρησα με τσεκούρια. Η διαδρομή μου είναι στην υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν περπάτησα στις πλάτες και με τις τσέπες κανενός».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπίρτζης κατά Κασσελάκη: Κακώς λέει το «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» - Δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική να γίνει πρωθυπουργός

Αιχμές και πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, αποδοκιμάζοντας την χρήση από τον πρόεδρο του κόμματος τ...

Χίο και Σάμο επισκέφθηκε ο Κασσελάκης (Photos)

Στη Χίο έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την άφιξή του στο λι...

Σε Ικαρία και Φούρνους ο Κασσελάκης (Photos)

Την Ικαρία και τους Φούρνους επισκέφτηκε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς και κατοίκους των νησιών. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο...

Φόρτωση άρθρων...