Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ρόδος: Τεράστιες μέδουσες έφτασαν στις ελληνικές θάλασσες από την Ερυθρά Θάλασσα

Αναστάτωση επικρατεί στη Ρόδο από την εμφάνιση της τροπικής μέδουσας «Rhopilema nomadica», η οποία πλέον παρατηρείται σε αρκετές παραλίες του νησιού των Δωδεκανήσων.

H «Rhopilema nomadica», εμφανίστηκε στο νησί στα μέσα Μαρτίου και πλέον παρατηρείται σε αρκετές παραλίες του νησιού της Ρόδου.

Το συγκεκριμένο είδος είναι γνωστή και ως νομαδική μέδουσα, έχει ημισφαιρικό σχήμα, διαφανές-γαλαζωπό χρώμα και διάμετρο συνήθως 30-40 εκατοστά αν και μπορεί να φτάσει και το ένα μέτρο.

Ο Γεράσιμος Κονδυλάτος, ιχθυολόγος ΥΣΡ/ΕΛΚΘΕ μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για αυτό το είδος της μέδουσας που παρουσιάστηκε στην Ρόδο.

«Προς το παρόν δεν ανησυχούμε, οι αριθμοί που έχουμε καταγράψει είναι ακόμα μικροί. Είναι περίπου 100 – 200 μέδουσες γύρω από το νησί. Έχουν πληγεί και τα παράλια της Τουρκίας, του Λιβάνου και της Συρίας», ανέφερε ο Γεράσιμος Κονδυλάτος.

Ο ιχθυολόγος  εκτίμησε ότι οι μέδουσες ακολουθώντας τα θαλάσσια ρεύματα έχουν φθάσει στην Ρόδο και η παρουσία τους στην χώρα μας είναι ένα πέρασμα.

Η παρουσία τους οφείλεται στην θερμοκρασία της θάλασσας που φέτος δεν έπεσε κάτω από τους 19 βαθμούς Κελσίου, όπως είπε ο Περικλής Κονδυλάτος, δεδομένου ότι είναι θερμόφιλα είδη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σάμος: Πόλος έλξης για χιλιάδες Τούρκους τουρίστες - Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

Τις φυσικές ομορφιές της Σάμου και το εύρος δυνατοτήτων πρόσβασης από την Τουρκία δημοφιλή μέσα ενημέρωσης της γείτονος χώρας το τελευταίο διάστημα. Τα δημοσιεύματα αναφέρονται ...

Φόρτωση άρθρων...