Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Το ρομπότ που καθαρίζει και μαγειρεύει «πιο γρήγορα από τον άνθρωπο»

Ένα νέο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που μοιάζει με άνθρωπο και μιμείται κινήσεις δημιούργησε κινεζική εταιρεία. Η εταιρεία Astribot με έδρα τη Σενζέν εργάζεται πάνω στο ρομπότ εδώ και ένα χρόνο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της και ελπίζει να το διαθέσει στο εμπόριο αργότερα φέτος.

Το ρομπότ, γνωστό ως S1, είναι πολύ ταχύτερο και ισχυρότερο από τον μέσο άνθρωπο. Σύμφωνα με την Astribot, το ανθρωποειδές μπορεί να εκτελεί κινήσεις με μέγιστη ταχύτητα 10 μέτρα ανά δευτερόλεπτο και να χειρίζεται φορτίο 10 κιλών ανά βραχίονα. Ένας ενήλικας άνδρας μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες περίπου επτά μέτρων ανά δευτερόλεπτο.

Αυτή η ταχύτητα είναι που το καθιστά ικανό να τραβήξει ένα πανί κάτω από μια στήλη με ποτήρια κρασιού χωρίς να τα αναποδογυρίσει – ένα κατόρθωμα που λίγοι άνθρωποι θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν με επιτυχία.

Το S1 είναι ικανό για απίστευτα ακριβείς εργασίες, από το γύρισμα ενός σάντουιτς σε ένα τηγάνι μέχρι τη γραφή καλλιγραφίας.

Το ρομπότ που καθαρίζει και μαγειρεύει «πιο γρήγορα από τον άνθρωπο»

Το βίντεο που δημοσίευσε η Astribot για την επίδειξη των ικανοτήτων του S1 δείχνει το ανθρωποειδές να εκτελεί κλασικές καθημερινές εργασίες, όπως να φτιάχνει ποτά και να ετοιμάζει φαγητό.

Αυτά τα ρομπότ-σύντροφοι μπορούν να γίνουν το οικιακό προσωπικό του μέλλοντος. Αλλά η Astribot δεν οραματίζεται αυτά τα ανθρωποειδή μόνο ως υπηρέτες των πλουσίων.

Η εταιρεία προβλέπει ότι τα ανθρωποειδή ρομπότ θα αναλάβουν τις ανθρώπινες εργασίες που θεωρούνται πιο επικίνδυνες. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Astribot, τα ανθρωποειδή ρομπότ «μπορούν να μάθουν, να σκεφτούν και να εργαστούν όπως οι άνθρωποι. Μπορούν να χρησιμοποιούν ανθρώπινα εργαλεία και εξοπλισμό για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ολοκληρώσουν βαρετές, δύσκολες ή επικίνδυνες εργασίες».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μόνα Λίζα: Λύθηκε το μυστήριο για το αν είναι φανταστικό ή πραγματικό το τοπίο του πίνακα

Το τοπίο στον πίνακα της Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι έχει πυροδοτήσει ατελείωτες συζητήσεις σχετικά με το αν είναι πραγματικό ή αποκύημα της φαντασίας του ζωγράφου. Κι ενώ λ...

Ανακαλύφθηκαν δύο εξωτικοί εξωπλανήτες

Σε μία ακόμα ανακάλυψη προχώρησαν αστρονόμοι, καθώς ανακάλυψαν δύο εξωτικούς εξωπλανήτες ανακάλυψαν αστρονόμοι. Τα ολοένα και πιο προηγμένα τεχνικά μέσα που έχουν στη διάθεση τ...

Φόρτωση άρθρων...