Δικαίωση για τον Βίκτωρα Ρέστη συνιστά η αθώωσή του από κάθε κατηγορία με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση δανείων που είχαν χορηγηθεί από την τράπεζα FBB συμφερόντων του εφοπλιστή.
Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσεται και ο Αναστάσιος Πάλλης, η εταιρεία του οποίου «ΡΟΝΤΑ» είχε συνάψει δάνειο 5,8 εκατομμυρίων ευρώ από την FBB του κ. Ρέστη.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το απαλλαχτικό βούλευμα ως προς το σκέλος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας «ΡΟΝΤΑ».
Το Συμβούλιο Εφετών αναφέρει στην απόφασή του ότι η εταιρεία «ΡΟΝΤΑ» στην οποία κατέληξε το δάνειο είναι αποκλειστικά συμφερόντων του Αναστάσιου Πάλλη.
Είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης και διαχειριστής, επισημαίνεται στο βούλευμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην αρμόδιος υπουργός για Θέματα Διαφθοράς κ. Παναγιώτης Νικολούδης είχε επιχειρήσει να εμφανίσει τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη ως συνέταιρο του Αναστάσιου Πάλλη.
Τώρα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ξεκαθαρίζει οριστικά και αμετάκλητα η υπόθεση αφού ο Βίκτωρ Ρέστης δεν είχε καμία σχέση με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Αν. Πάλλη.
Το αθωωτικό βούλευμα εκδόθηκε μετά τη σχετική πρόταση της εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλου.
Tι δηλώνει ο Μιχ. Δημητρακόπουλος μετά τη δικαίωση του Β. Ρέστη
Η δικαστική εξέλιξη για την υπόθεση του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη κατέδειξε ότι η επιπόλαιη καταδίκη ανθρώπων από τους αυτόκλητους τηλεδικαστές πλήττει βάναυσα υπολήψεις και προσβάλλει το τεκμήριο αθωότητας, θεσμικό πυλώνα του κράτους δικαίου.
Τη δήλωση αυτή έκανε ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος ο οποίος μαζί με τον Ελευθέριο Γκέλη ήταν πληρεξούσιοι δικηγόροι του Βίκτωρα Ρέστη.
Αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος:
Με το υπ΄ αρ. 1192/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο κατέστη αμετάκλητο την 30η Σεπτεμβρίου 2016, ο εντολέας μας Βίκτωρ Ρέστης κρίθηκε ότι δεν πρέπει να γίνει κατηγορία σε βάρος του (Αθώος) για τις πράξεις της υπεξαίρεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Συγκεκριμένα κρίθηκε ότι δάνεια που χορηγήθηκαν από την Τράπεζα F.B.B. ήσαν απολύτως νόμιμα.
Η άνω δικαστική εξέλιξη κατέδειξε ότι η επιπόλαιη «καταδίκη» ανθρώπων από τους αυτόκλητους τηλεδικαστές πλήττει – βάναυσα – υπολήψεις και προσβάλλει το τεκμήριο αθωότητας, θεσμικό πυλώνα του Κράτους Δικαίου.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις