Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το ιστιοφόρο «Belem» με την Ολυμπιακή Φλόγα διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου - Εντυπωσιακές εικόνες

Κι ενώ συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα, με τελικό προορισμό τη Μασσαλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», το θρυλικό ιστιοφόρο «Belem» που ανέλαβε τη μεταφορά της πέρασε από το κανάλι του Ισθμού της Κορίνθου, με τη διέλευση να είναι εντυπωσιακή.

Όπως φαίνεται και το βίντεο του Korinthostv.gr, το ιστορικό γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» φτάνει στον Ισθμό και με τη συνοδεία ρυμουλκών διασχίζει τη διώρυγα που ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο για να καταλήξει στη Μασσαλία.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ολυμπιακή Φλόγα φεύγει από την Ελλάδα δια θαλάσσης.

Πότε θα φτάσει στη Μασσαλία το θρυλικό ιστιοφόρο, ηλικίας 128 ετών

Το Σάββατο 27 Απριλίου η λαμπαδηδρομία ολοκληρώθηκε στην Ελλάδα, και το ιστορικό γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά για το μεγάλο ταξίδι ενόψει των Ολυμπαικών Αγώνων στο Παρίσι.

Το «Belem» ναυπηγήθηκε το 1896, την ίδια χρονιά με την τέλεση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, και αποτελεί σύμβολο της ναυτικής παράδοσης της Γαλλίας.

Στις 8 Μαΐου 2024 το επιβλητικό τρικάταρτο πλοίο θα φθάσει στη Μασσαλία, την πόλη που το 600 π.Χ. ίδρυσαν Έλληνες ναυτικοί, ενώνοντας με αυτό το ταξίδι συμβολικά τις δύο εποχές και τους λαούς μας.

Η ιστορία της αφής της Ολυμπιακής φλό γας καθιερώθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. στην Αρχαία Ολυμπία με σκοπό την επιβολή της ειρήνης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αχαΐα: Προσπάθησε να εξαναγκάσει την σύντροφό του σε ασελγείς πράξεις – Την είχε απειλήσει με όπλο

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε, αυτή τη φορά σε χωριό του Ερυμάνθου Αχαΐας. Αστυνομικοί συνέλαβαν άνδρα τον οποίο κατήγγειλε η σύντροφός του. Όπως υποστήριξε...

Ακράτα: Συνελήφθη 74χρονος για επτά εμπρησμούς

Στη σύλληψη ενός 74χρονου προχώρησαν οι Αρχές. Ο εν λόγω άνδρας θεωρείται υπαίτιος για την πρόκληση επτά πυρκαγιών από πρόθεση στην περιοχή της Ακράτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ...

Φόρτωση άρθρων...