Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Άνδρας γλίτωσε από φυλάκιση 99 ετών χάρη σε μια selfie

Πλανήτης

Ένας άνδρας σώθηκε από το ενδεχόμενο να περάσει 99 χρόνια πίσω από τα κάγκελα χάρη σε μια περιστασιακή selfie που είχε βγάλει ενώ έκανε παρέα με την οικογένειά του.

Η δοκιμασία του Christopher Precopia ξεκίνησε αφού η πρώην φίλη του ισχυρίστηκε ότι έγινε διάρρηξη στο σπίτι της και δέχτηκε σοβαρή επίθεση.

Ο Precopia και η φίλη του είχαν χωρίσει αρκετά χρόνια νωρίτερα και ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν την τελευταία φορά που είχαν επαφή. Όμως, το βράδυ της 22ας Σεπτεμβρίου 2017, βρέθηκε στη φυλακή αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 99 ετών.

Η πρώην φίλη, η οποία δεν κατονομάζεται, υπέστη τραύματα από την επίθεση που αποτελούνταν από ένα “Χ” που χαράχτηκε στο στήθος της με ένα χαρτοκόπτη.

Όπως αναφέρει η USA Today, ο Precopia δήλωσε ότι “δεν είχε ιδέα γιατί συνέβαιναν όλα” όταν μεταφέρθηκε στη φυλακή της κομητείας Williamson.

Για καλή του τύχη, οι γονείς του πλήρωσαν την εγγύησή του, ένα ποσό 150.000 δολαρίων και στη συνέχεια άρχισαν να αγωνίζονται για την αθωότητά του…

Τη νύχτα που η πρώην φίλη του φέρεται να δέχτηκε επίθεση ο Precopia βρισκόταν στην πραγματικότητα, μαζί με τη μητέρα του, Erin, σε ένα ξενοδοχείο στο βορειοδυτικό Όστιν του Τέξας.

Το ξενοδοχείο λέγεται ότι απείχε 65 μίλια από το σπίτι της κατήγορου, γεγονός που το καθιστά επαρκές άλλοθι για τον μπερδεμένο φερόμενο ως ένοχο, Precopia.
Σύμφωνα με την USA Today, η ανακουφισμένη μητέρα του, Erin Precopia, δήλωσε: “Αυτό είναι φοβερό. Με τη χάρη του Θεού είπε ότι συνέβη την ημέρα που μπορώ απόλυτα, 100 τοις εκατό, να ξέρω πού βρισκόταν”.

Η μητέρα του θυμήθηκε ότι δημοσίευσε μια ομαδική selfie την ίδια ώρα της υποτιθέμενης επίθεσης που είχε γεωγραφικό εντοπισμό και χρονοσήμανση. Η φωτογραφία προφανώς δείχνει τον κατηγορούμενο Precopia στη γωνία στο αριστερό προσκήνιο μαζί με ένα άλλο ζευγάρι στο βάθος.

Η Erin πρόσθεσε: “Ευτυχώς, μπαίνω συνέχεια στο Facebook και κάνω check in όταν πηγαίνω σε μέρη”.

Χιλιάδες δολάρια και αμέτρητες συναντήσεις με τον δικηγόρο τους αργότερα, η οικογένεια Precopia πήγε τα κραυγαλέα στοιχεία της στον εισαγγελέα της κομητείας Bell. Εννέα μήνες μετά τη σύλληψή του, οι κατηγορίες αποσύρθηκαν “προς το συμφέρον της δικαιοσύνης” και ο Precopia αφέθηκε ελεύθερος.

Μια σειρά από πρόσθετες ένορκες καταθέσεις από φίλους και συγγενείς που ήταν μαζί με τον Precopia εκείνη την εποχή βοήθησαν την υπεράσπισή του και απέδειξαν την αθωότητά του, όπως και η ομαδική selfie.

Ο δικηγόρος του Precopia, Rick Flores, δήλωσε: “Δεν είναι συνήθως άσπρο και μαύρο. Αλλά αυτή είναι μία από τις περιπτώσεις που θα μπορούσα σίγουρα να αποδείξω ότι δεν διέπραξε αυτό το αδίκημα”, όπως αναφέρει η USA Today.

Γιατί, λοιπόν, κάποιος τόσο καταφανώς αθώος, συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες;

Το φερόμενο ως θύμα είχε πει στην αστυνομία ότι η σχέση τους ήταν “προβληματική”, όταν έβγαιναν χρόνια νωρίτερα στο λύκειο, κάτι που θα μπορούσε να δώσει στον Precopia ένα σαφές κίνητρο για την επίθεση.

Ο εισαγγελέας Henry Garza δήλωσε στο USA Today: “Είμαστε πάντα πρόθυμοι να ακούσουμε και να εξετάσουμε νέες πληροφορίες, και αυτό ακριβώς κάναμε σε αυτή την υπόθεση”.

Η οικογένεια πλήρωσε πάνω από 340.000 δολάρια σε δικαστικά έξοδα και ο Precopia παρέμεινε ανίκανος να υποβάλει αίτηση στον αμερικανικό στρατό ως αποτέλεσμα των κατηγοριών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Τραμπ βρίζει τον Μπάιντεν σε προεκλογική συγκέντρωση: Είναι βλάκας, όλος ο κόσμος γελάει μαζί του

«Είναι ο χειρότερος πρόεδρος που υπήρξε ποτέ, σε οποιαδήποτε χώρα». «Είναι βλάκας, όλος ο κόσμος γελάει μαζί του, έχει κάνει τεράστια ζημιά». «Είναι ένας κακός άνθρωπος». Αυτά και ...

Ζελένσκι: Πρώτη προτεραιότητα του στρατού η άποκρουση της ρωσικής επίθεσης στο Χάρκοβο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε κατά το σημερινοβραδινό τηλεοπτικό του μήνυμα ότι η άποκρουση της ρωσικής επίθεσης κοντά στη βορειοανατολική πόλη Χάρκιβ είναι η «πρώ...

Φόρτωση άρθρων...