Παρασκευή
22 Νοεμβρίου 2024

Μάφινς με φέτα και πιπεριές

Μαγειρική

Για 12 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ

- 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες

- 1 πιπεριά πράσινη μεγάλη, ψιλοκομμένη

- 1 κουταλάκια γλυκού (κοφτό) αλάτι

- 2-3 κουταλάκια σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος

- 200 ml γάλα

- 125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και χλιαρό

- 1 αυγό

- 250 γραμμάρια φέτα, τριμμένη

- 100 γραμμάρια κίτρινο τυρί, τριμμένο

- Πιπέρι

- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Σε τηγάνι, με λίγο λάδι, τσιγαρίζουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλάτι και το μαϊντανό, ψιλοκομμένο.

Σε άλλο μπολ, βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να ενωθούν. Κάνουμε λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά και προσθέτουμε τα υγρά, ενώ ανακατεύουμε με μαρίζ, απαλά.

Ρίχνουμε έπειτα τα τυριά και τις πιπεριές. Δεν δουλεύουμε πολύ το μείγμα για να μην είναι σκληρό το αποτέλεσμα. Τα θέλουμε αφράτα. Ανακατεύουμε, ίσα να ενωθούν τα υλικά.

2. Βουτυρώνουμε τις θήκες των μάφινς και τις γεμίζουμε με κουτάλι, ως τα τρία-τέταρτα περίπου της κάθε θήκης (θα φουσκώσουν). Ψήνουμε τα μάφινς για 20-25 λεπτά, στους 170 βαθμούς, στον αέρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζαμπονοκροκέτες με μανιτάρια

Για 14+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη) Ετοιμασία: 60 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 4 κουταλάκια σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα ...

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Φόρτωση άρθρων...