Κυριακή
22 Δεκεμβρίου 2024

Μύδια τηγανητά με σκορδαλιά

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια μύδια (ψίχα)

- 330 ml σόδα υγρή (αναψυκτικό)

- 250 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ (περίπου), κοσκινισμένο

- 1 σφηνάκι ούζο

- Αλάτι, πιπέρι

- Ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο

Για τη σκορδαλιά

- 1 κιλό πατάτες

- 6 σκελίδες σκόρδου (λιωμένες)

- 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι

- 2 ποτηράκια του κρασιού ελαιόλαδο

- Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια, τα σουρώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε λεκάνη, προσθέτουμε την υγρή σόδα, το ούζο και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό χυλό. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα μύδια, βουτώντας τα ολόκληρα και βυθίζοντας τα.

Σε κατσαρολίτσα, ζεσταίνουμε το λάδι καλά και με κουτάλι σούπας παίρνουμε 2 με 3 μύδια τη φορά, μαζί με το χυλό και τα απλώνουμε στο καυτό λάδι. Βάζουμε τόσα μύδια όσα απαιτούνται για να είναι ευρύχωρα στο τηγάνι και να τηγανιστούν σωστά από όλες τις μεριές.

Τα μύδια χρειάζονται το πολύ δύο λεπτά το κάθε κομμάτι έτσι ώστε να έχουν πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Με τρυπητή κουτάλα τα αποσύρουμε και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Έχουμε ετοιμάσει από πριν τη σκορδαλιά: Καθαρίζουμε και βράζουμε καλά τις πατάτες.

Τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε στο μίξερ μαζί με το λιωμένο σκόρδο και τα χτυπάμε καλά, ρίχνοντας σιγά-σιγά το ξίδι με το λάδι και τέλος το αλάτι. Όταν ετοιμαστεί η σκορδαλιά δοκιμάζουμε μήπως χρειαστεί κάτι να συμπληρώσουμε. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πατάτες γεμιστές με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 4 μεγάλες πατάτες - 300 γραμμάρια σπανάκι (πλυμένο και καθαρισμένο) - 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά (ψιλοκο...

Μαρινάτα μπαρμπούνια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 15 λεπτά (+ αναμονή για το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μπαρμπούνια - Χυμός 1 λεμονιού - 5 σκελίδες σκόρδου (σε ροδέλες)...

Αστακομακαρονάδα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 1 κιλό φρέσκος αστακός ή κατεψυγμένος (ή δύο μικροί) - Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο - Μισό κιλό σπα...

Φόρτωση άρθρων...