Ακόμη πιο ισχυρή και θωρακισμένη καθίσταται η Τράπεζα Πειραιώς μετά και τη συμφωνία πώλησης ομολογιών που σχετίζονται με το πρόγραμμα τιτλοποίησης δανείων Sunrise II.

Το πιστωτικό ίδρυμα οριστικοποίησε τις συμφωνίες με τις Intrum AB και Serengeti Asset Management LP για την πώληση ποσοστού 49% και 2% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας.

Το χαρτοφυλάκιο Sunrise II περιλαμβάνει περίπου 47 χιλιάδες δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας 2,7 δισ. ευρώ, με στοιχεία 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η αξία και τα έσοδα της πώλησης των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, αντιστοιχεί σε 47,4% της συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου.

Η συναλλαγή είναι μέρος του ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου Sunrise της Πειραιώς, που ανακοινώθηκε στις 16 Μαρτίου 2021 και ακολουθεί την επιτυχημένη ολοκλήρωση της τιτλοποίησης Sunrise I ύψους 7,2 δισ. ευρώ.

Πλέον, η τράπεζα έρχεται πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε μονοψήφιο ποσοστό, μέσα στο 2022.