Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο του Προέδρου της Γαλλίας

Στην κλασσική μπλε απόχρωση 'Sommit Blue' της Γαλλίας και με τα χρώματα της σημαίας της χώρας στη μάσκα του, είναι το πιο ξεχωριστό Rafale της Renault.

Αυτοκίνητο

Το Rafale είναι το νέο από μια μακρά σειρά αυτοκινήτων που έχουν μετασχηματιστεί για τις μετακινήσεις των Γάλλων προέδρων -και φυσικά πολλά εξ αυτών ήταν Renault, εδώ και έναν αιώνα.

Η εταιρεία παρείχε για πρώτη φορά ένα αυτοκίνητο στον Γάλλο Πρόεδρο το 1920: ήταν ένα Renault 40 CV, το οποίο υπηρέτησε τη θητεία του στο Μέγαρο των Ηλυσίων μέχρι το 1928, φιλοξενόντας στο πίσω κάθισμά του τους προέδρους Paul Deschanel, Alexandre Millerand και Gaston Doumergue.

4
eetrrt
t
t
44

Ο μακρινός του διάδοχος, το σημερινό Rafaleφιλοξένησε για πρώτη φορά τον Emmanuel Macron πριν από λίγες ημέρες, μεταφέροντάς τον στη στρατιωτική παρέαση από το Μέγαρο Elysee προς την Avenue de Friedland.

Το συγκεκριμένο Rafale, που έχει φυσικά πληθώρα από ενισχύσεις ασφάλειας, είναι βαμμένο στο κλασσικό μπλε χρώμα 'Sommit Blue' της Γαλλίας. Η μάσκα του είναι τρικολόρ, και επίσης διαθέτει από ένα μπλε και κόκκινο LED που αναβοσβήνουν.

Στη δεξιά πλευρά βρίσκεται η γαλλική σημαία με τα χρυσά της κρόσια, ενώ τα φτερά είναι διακοσμημένα με μικρές και διακριτικές σημαίες. Επίσης, εξειδικευμένες για το προεδρικό αυτοκίνητο είναι και οι ζάντες των 20 ιντσών.

Τον τελευταίο αιώνα συνολικά 12 Πρόεδροι της Γαλλικής Δημοκρατίας έχουν επιλέξει αυτοκίνητα της Renault για τις μετακινήσεις τους. Πριν από το σημερινό Rafale, το τελευταίο όχημα που παρείχε η εταιρεία στην Προεδρία ήταν το Espace V το 2016.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...