​Λογικά, στο πελατολόγιο της Flying Spur δεν αρέσουν οι ριζικές αλλαγές. Και η Bentley προφανώς το γνωρίζει. Για το λόγο αυτό, διατήρησε τη σχεδίαση της νέας, 4ης γενιάς του πολυτελούς sedan, στα γνωστά αισθητικά μονοπάτια. Και κάπως έτσι, οι μεγαλύτερες αλλαγές στο νέο μοντέλο αφορούν το σύστημα κίνησης και την ψηφιακή εμπειρία. Η νέα Flying Spur αποκτά το ίδιο V8 plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης με τα πρόσφατα λανσαρισμένα Continental GT coupe και GTC cabrio, γεγονός που την καθιστά το ισχυρότερο sedan στην ιστορία της Bentley, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η ίδια η εταιρεία.

Η Flying Spur διατηρεί πιο παραδοσιακή σχεδίαση με τους τετραπλούς προβολείς, αφού η εταιρεία επέλεξε να μην ακολουθήσει το πιο ριζοσπαστικό restyl

Αρχή με την έκδοση Speed

Η έκδοση που θα διατεθεί πρώτη, θα είναι η Flying Spur Speed, έτσι ώστε να υπάρχει και άμεση συσχέτιση με την παράμετρο της ισχύος. Ο ηλεκτροκίνητος διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 των 4.0 λίτρων αντικαθιστά τον 12κύλινδρο κινητήρα που χρησιμοποιεί το σημερινό μοντέλο Flying Spur Speed και αυξάνει την ισχύ κατά 19%, φτάνοντας τους 782 ίππους.

Την έκδοση Speed θα ακολουθήσουν αργότερα κάποιες εκδόσεις με χαμηλότερη ισχύ, που όμως αναμένεται να χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης PHEV με την Speed. Η ισχύς του κινητήρα V8 ενισχύεται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 187 ίππων, που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 25,9 kWh. Η Bentley δήλωσε ότι το νέο της μοντέλο έχει ηλεκτρική αυτονομία 76 χιλιομέτρων. Το χαρακτηριστικό αυτό, συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 90% σε σύγκριση με το μοντέλο W12, πάντοτε με την προϋπόθεση η μπαταρία να διατηρείται φορτισμένη. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι οι εκπομπές στην πραγματική ζωή θα είναι σημαντικά υψηλότερες. Η τιμή όμως που είναι κορυφαία ανεξαρτήτως προϋποθέσεων, είναι αυτή της επιτάχυνσης 0-100 km/h που έρχεται σε 3,5 δευτερόλεπτα.

Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης της Flying Spur αποτελεί μια αναβάθμιση του σημερινού plug-in υβριδικού συνόλου της απερχόμενης Flying Spur, η οποία εφοδιάζεται με κινητήρα V6 και μια μικρότερη μπαταρία 18 kWh.

Νέα ψηφιακή τεχνολογία

Αξίζει να σημειωθεί πως εκδόσεις του ίδιου συστήματος μετάδοσης κίνησης, χρησιμοποιούνται και στη νέα Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid αλλά και την Lamborghini Urus SE. Κι αυτό καθώς σε περίπτωση που το έχεις ξεχάσει, οι Bentley, Porsche και Lamborghini ανήκουν στον Όμιλο Volkswagen και είναι λογικό να μοιράζονται τεχνολογίες. Στα νέα συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την οδήγηση και το χειρισμό, περιλαμβάνεται το Bentley Dynamic Ride που χρησιμοποιεί ελατήρια αέρα, σε συνδυασμό με νέα αμορτισέρ διπλής βαλβίδας. Επίσης, νέο είναι το σύστημα τετραδιεύθυνσης και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, περιλαμβάνεται η δυνατότητα προσθήκης εφαρμογών στο σύστημα infotainment ανεξάρτητα από την ενσωμάτωση κινητού τηλεφώνου, μέσω του My Bentley App Studio της εταιρείας. Το χαρακτηριστικό αυτό συμπεριλήφθηκε για να προσελκύσει τους αγοραστές στην Κίνα, όπου ο μέσος όρος ηλικίας των πελατών της Bentley είναι πολύ νεότερος από ό,τι σε άλλες αγορές.

Οι βελτιώσεις συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν τη δυνατότητα στάθμευσης ή κλήσης εξ αποστάσεως από το κινητό τηλέφωνο. Οι αναβαθμίσεις που ετοιμάζονται, περιλαμβάνουν πρόβλεψη πράσινου φωτεινού σηματοδότη, όπου είναι διαθέσιμος στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Έλεγχος της ποιότητα αέρα στην καμπίνα

Στα νέα χαρακτηριστικά που έχουν στόχο την ποιοτική διαβίωση εντός της καμπίνας, περιλαμβάνονται ένα αναβαθμισμένο σύστημα κλιματισμού που περιλαμβάνει ιονιστές αέρα, ένα νέο φίλτρο σωματιδίων και οθόνες που δείχνουν την ποιότητα του αέρα μέσα, αλλά και έξω από το όχημα. Το σύστημα συγχρονίζεται επίσης με τη δορυφορική πλοήγηση του αυτοκινήτου, γνωρίζοντας πότε μπορεί να είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα της καμπίνας, όπως κατά την οδήγηση μέσα από ένα τούνελ. Οι προσθήκες στην καμπίνα που εστιάζουν στην πολυτέλεια περιλαμβάνουν μια τρισδιάστατη δερμάτινη επένδυση από δέρμα καπιτονέ, με ανάγλυφο εφέ που επεκτείνεται στις πόρτες και τις κολώνες.

Η Bentley έχει δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων, αφού ανέβαλε την παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της κατά ένα χρόνο, για το 2026. Παράλληλα αναθεώρησε το αρχικό της σχέδιο να γίνει αμιγώς ηλεκτρική μέχρι το 2030, λόγω των αρνητικών εξελίξεων στην αγορά των EV. Η Bentley δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις τιμές του νέου μοντέλου, αλλά η έκδοση Speed αναμένεται να κοστίζει περίπου 260.000 ευρώ στην αγορά της Μ. Βρετανίας. Οι παραδόσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2024. ​