Εντυπωσιακή μάσκα ψυγείου, σπορ μπροστινή ποδιά και πίσω διαχύτης καθώς και μοναδικά φωτιστικά σώματα, όπως ακριβώς και στο πρωτότυπο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων παιδικών αμαξιδίων της Mercedes-Benz και του τμήματος της Mercedes-AMG. Το σπορ μοντέλο Mercedes-AMG GT λειτούργησε και πάλι ως πρότυπο για το νέο παιδικό αυτοκινητάκι Bobby-AMG.

Το Bobby-AMG διατίθεται σε δύο εκδόσεις: σε hyper blue (με φωτισμό LED) ή σε sun yellow (χωρίς φωτισμό). Στην μπλε έκδοση τα φώτα (μπροστινά φώτα ημέρας, πίσω φώτα) και τα φλας για την αλλαγή κατεύθυνσης αριστερά και δεξιά μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω ενός πληκτρολογίου στο κόκπιτ.

 

Το λιλιπούτειο όχημα οδηγείται με ένα τιμόνι σε σχεδίαση Mercedes-AMG. Σε αντίθεση με το προηγούμενο μοντέλο, η μάσκα του ψυγείου, ο μπροστινός διαχωριστής και ο πίσω διαχύτης έχουν κατασκευαστεί ως ανεξάρτητα μέρη και όχι ως αυτοκόλλητα.

Τα ελαστικά Whisper με πρωτότυπο σχεδιασμό της Michelin εξασφαλίζουν μια ευχάριστα αθόρυβη κύλιση. Οι ζάντες έχουν σχεδιαστεί από την AMG με σταυρωτές ακτίνες σε μαύρο ματ χρώμα με βάση το αρχικό όχημα.

Εκτός από τη σχεδίαση του Bobby-AMG, η εργονομία έχει επίσης βελτιωθεί σημαντικά.

Το στενότερο και χαμηλότερο μαξιλάρι καθίσματος επιτρέπει μια πιο άνετη θέση οδήγησης. Το επενδεδυμένο κάθισμα παρέχει πρόσθετη άνεση.

Επιπλέον, το νέο Bobby-AMG διαθέτει τώρα και πάλι εσοχή για τα γόνατα, ώστε ακόμη και τα μεγαλύτερα παιδιά να μπορούν να απολαμβάνουν τη βόλτα για περισσότερο χρόνο.

Ιστορία και διαφορετικές γενιές

Το 1996, η πρώτη Bobby-Benz είδε το φως της δημοσιότητας, πάνω στο μοντέλο SLK. Ακολούθησαν δύο ακόμη γενιές της Bobby-Benz SLK το 2004 και το 2008, ενώ τρία χρόνια αργότερα ακολούθησε η 4η γενιά: μια παραλλαγή με τη μορφή SLS AMG.

Το 2016 και το 2019 κατασκευάστηκαν τα δύο πρώτα μοντέλα Bobby-AMG που βασίζονται στην AMG GT στην 5η και 6η γενιά. Όλα τα Bobby Cars κατασκευάζονται στη Γερμανία από την BIG Spielwarenfabrik, τον κατασκευαστή των αρχικών Bobby Cars. Οι τιμές ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά προηγούμενο μοντέλο Bobby-AMG έκανε στην Ελλάδα περίπου 190 ευρώ.