Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα ετοιμάζει η Subaru -Μέχρι το 2026 το λανσάρισμά τους

Μετά από το Solterra, η Subaru φέρνει άλλα δύο νέα ηλεκτρικά SUV μέσα στην επόμενη διετία - στο πλαίσιο της τεράστιάς της επένδυσης για 7 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως το τέλος της δεκαετίας.

Αυτοκίνητο
Tags: subaru

Η διεύρυνση της γκάμας της ιαπωνικής εταιρείας αποτελεί μέρος του επενδυτικού της σχεδίου που αγγίζει τα 10 δισεκατομμυρια ευρώ για την ηλεκτροκίνηση. Βάσει του στρατηγικού της σχεδίου, έτσι, η Subaru προγραμματίζει το λανσάρισμα επτά νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Τρία από αυτά θα είναι SUV, τα οποία η εταιρεία της Fuji Heavy Industries εξελίσσει σε συνεργασία με την Toyota - η οποία είναι μέτοχός της σε ποσοστό 20%. Ήδη, θυμίζουμε, από τη συνεργασία αυτή γεννήθηκε το Solterra, αδερφό μοντέλο του Toyota bZ4X.

Οι τρεις πυλώνες των νέων Subaru θα είναι η ασφάλεια, η ανθεκτικότητα και η οδηγική ψυχαγωγία, σύμφωνα με την διευθύντρια της Subaru Βρετανίας, Lorraine Bishton.

Τα μελλοντικά ηλεκτρικά Subaru αναμένεται να είναι πρακτικά hatchbacks με αυξημένο ύψος, πιθανώς με τετρακίνηση, καθώς αυτή η σχεδιαστική φιλοσοφία έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι το σημείο έλξης για τον πυρήνα των αγοραστών της μάρκας. Το αποδεικνύει, άλλωστε, και η τρέχουσα γκάμα με τα CrosstrekForester και Solterra, και το υπερυψωμένο estate Outback.

Η Bishton συμπλήρωσε πως η άφιξη των νέων ηλεκτρικών οχημάτων της Subaru, καθώς και η νέα γενιά του Forester που αναμένεται αργότερα φέτος, θα σηματοδοτήσει μια «περίοδο ανάπτυξης» μετά από πολλά χρόνια πεσμένων πωλήσεων.

Για τη Subaru, σημειώνεται, η μεγαλύτερη και σημαντικότερη αγορά είναι εκείνη των ΗΠΑ. Πέρσι διέθεσε εκεί συνολικά 600.000 χιλιάδες αυτοκίνητα, που αντιστοιχεί σε 75% των παγκόσμιων πωλήσεών της.

Με τη διεύρυνση της γκάμας της η Subaru προβλέπει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της θα πλησιάσουν το ένα εκατομμύριο το 2024. Άλλωστε, φέτος σημειώνει και καλύτερα νούμερα στην Ευρώπη, όπως είναι η αύξηση της τάξης του 30% στο Ηνωμένο Βασίλειο το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Η Bishton, πάντως, αναγνώρισε ότι η εικόνα της Subaru έχει εξελιχθεί δραστικά τα τελευταία 20 χρόνια, και επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που παίζει σε αυτό η συμμετοχή της εταιρείας στο διεθνή μηχανονοκίνητο αθλητισμό. Τόσο από άποψη προβολής, όσο και μεταφοράς τεχνογνωσίας από τα αγωνιστικά στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Συγκεκριμένα, είπε ότι η εργοστασιακή ομάδα της Subaru κέρδισε την κατηγορία της φέτος στις 24 Ώρες του Nurburgring, καθώς και ότι εντυπωσιακά αυτοκίνητα όπως το WRX Project Midnight και το GL Family Huckster stunt car του Travis Pastrana (τα οποία πρωταγωνίστησαν στο Goodwood τον περασμένο μήνα) είναι απόδειξη της συνεχιζόμενης σημασίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού για την εταιρεία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...