Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Mercedes-Maybach SL 680: Η πιο σπορ Maybach που φτιάχτηκε ποτέ

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το πιο σπορ μοντέλο στην ιστορία της Maybach την απάντηση έδωσε προσφάτως ο επικεφαλής της εταιρείας: Ονομάζεται Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series και θα είναι διαθέσιμη στις διεθνείς αγορές από τον επόμενο χρόνο.

Αυτοκίνητο
Tags: Mercedes

H νέα Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series δεν είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της εταιρείας. Η Maybach ειδικεύεται στην κατασκευή πολυτελών μοντέλων και όχι τετράτροχων που ικανοποιούν τις σπορτίβ διαθέσεις των πελατών της. Τι γίνεται όμως αν επιχειρήσει να συνδυάσει αυτούς τους δύο κόσμους;

Την απάντηση έδωσε ο Daniel Lescow, επικεφαλής της Mercedes-Maybach κατά την παρουσίαση του μοντέλου SL 680 Monogram Series: "Οι πελάτες μας λατρεύουν κάτι ξεχωριστό. Η νέα σειρά Mercedes-Maybach SL Monogram Series προσθέτει ένα σπορ διθέσιο μοντέλο στην γκάμα μας με στόχο την απόλυτη απόλαυση στην ύπαιθρο. Συνδυάζει μια δυναμική οδηγική εμπειρία με όλα όσα χαρακτηρίζουν μια Mercedes-Maybach όπως την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, τις προσεγμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες και τα εκλεκτά υλικά”.

Χρωμιωμένη μάσκα με ειδικά φωτισζόμενα περιγράμματα. Ένα ιδιαίτερο καπό βαμμένο σε μαύρο οψιδιανό χρώμα που φέρει το όρθιο αστέρι Mercedes και ένα χρωμιωμένο πτερύγιο που διατρέχει το κέντρο του από εμπρός προς τα πίσω.

Εδώ μπορεί να προστεθεί το μοτίβο Maybach ενσωματωμένο σε γκρι γραφίτη. Και επειδή, η διαδικασία είναι περίπλοκη και χρονοβόρα καθώς γίνεται εν μέρει στο χέρι, θα πρέπει να ορισθεί από τον χρήστη κατόπιν παραγγελίας.

Και αν αναρωτιέστε ποια είναι η διαδικασία, εδώ έχουμε περισσότερα στοιχεία: Αρχικά, το καπό λαμβάνει μια βασική επίστρωση, η οποία μετέπειτα τρίβεται με το χέρι. Στη συνέχεια εκτυπώνεται πάνω του το σχέδιο Maybach. Κάθε μέρος της διαδικασίας είναι τεχνικά εξελιγμένο και πρέπει να εκτελείται με απόλυτη ακρίβεια.

Στη συνέχεια, το καπό επικαλύπτεται με διαφανές βερνίκι, τρίβεται με το χέρι και τέλος ολοκληρώνεται με μια ακόμη στρώση διαφανούς βερνικιού. Και συνεχίζουμε...

Το πλαίσιο του παρμπρίζ είναι φινιρισμένο σε λαμπερό χρώμιο. Ένα επιπλέον χρωμιωμένο ένθετο κοσμεί την επένδυση των μαρσπιέ. Η Mercedes-Maybach SL πατά σε σφυρήλατες ζάντες 21 ιντσών με σχεδιασμό 5 οπών ή πολλαπλών ακτίνων. Η μαλακή αναδιπλούμενη οροφή αποτελείται από ανοιχτό μαύρο ύφασμα, με το μοτίβο Maybach διακριτικά ενσωματωμένο σε ανθρακί χρώμα.

i
l
l
p

Το πίσω μέρος συνθέτουν τα φώτα με το σήμα Maybach, μια ειδική για τη μάρκα πίσω ποδιά με χρωμιωμένα διακοσμητικά στοιχεία, ένας διαχύτης και οι απολήξεις της εξάτμισης με μια χαρακτηριστική οριζόντια μπάρα. Παράλληλα, πίσω από τα καθίσματα, μια αεροδυναμικά σχεδιασμένη διπλή αεροτομή ενισχύει την ξεχωριστή εμφάνιση.

Στο εσωτερικό η ταπετσαρία των καθισμάτων διαθέτει ένα νέο φλοράλ σχέδιο. Ο χώρος πίσω από τα καθίσματα είναι επίσης φινιρισμένος με λευκό δέρμα.

Οι γαλβανισμένες πλάτες των καθισμάτων και τα ασημί χρωμιωμένα διακοσμητικά παρέχουν μια εντυπωσιακή αντίθεση. Περαιτέρω χαρακτηριστικά γνωρίσματα της μάρκας θα βρείτε στο τιμόνι, στα πεντάλ και στα μαρσπιέ. Τα δύο τελευταία είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα.

Ο συνδυασμός ενός 8κύλινδρου κινητήρα biturbo 4,0 λίτρων με 585 ίππους και του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 9G-TRONIC εξασφαλίζει την εξαιρετικά δυναμική οδηγική απόλαυση που αναμένεται από μια Maybach. Την εικόνα συμπληρώνει η πλήρως μεταβαλλόμενη τετρακίνηση 4MATIC+ που προσφέρει υψηλή πρόσφυση σε κάθε συνθήκη – ειδικά στο βρεγμένο οδόστρωμα.

Συλλογή Maybach Icons of Luxury

Όπως αρμόζει σε κάθε Maybach, έτσι και στη νέα SL Monogram Series, θα προσφέρεται μια επιμελημένη συλλογή στις μπουτίκ και στο ηλεκτρονικό κατάστημα κατά το λανσάρισμα του μοντέλου στις διεθνείς αγορές.

Αυτή περιλαμβάνει ένα δερμάτινο μπουφάν, αθλητικά παπούτσια, ένα κασκόλ, μια τσάντα μεταφοράς και μια τσάντα σκύλου. Ο σχεδιασμός τους είναι εμπνευσμένος από τα υλικά και τα χρώματα του νέου ανοιχτού διθέσιου μοντέλου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...