Δευτέρα
30 Σεπτεμβρίου 2024

Νέο Ford Puma: Ευέλικτο ήπια υβριδικό SUV

Αυτοκίνητο
Tags: ford puma

Το Puma, όταν παρουσιάστηκε, κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις με την μοναδική σχεδίασή του, την πρακτικότητα και την οδική του συμπεριφορά.

Το ανανεωμένο Puma είναι ακόμα καλύτερο, πιο σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο, με τον τρόπο που γνωρίζουν πολύ καλά στη Ford: Με το να εφαρμόζουν τις πιο καινοτόμες ιδέες και την πιο προηγμένη τεχνολογία.

Το νέο Puma διατηρεί το μοναδικό στυλ του, όμως έχει βελτιωθεί σε κάθε τομέα του. Το αμάξωμά του παραμένει ξεχωριστό, ωστόσο τώρα διαθέτει στοιχεία που το αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο σε σχέση με πριν.

Ουσιαστικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζουν τα νέας σχεδίασης φώτα τεχνολογίας Matrix LED τα οποία του δίνουν μια διαφορετική και πιο έντονη και φωτεινή ταυτότητα. Μάλιστα, η λειτουργία τους προσαρμόζεται αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν στο περιβάλλον στο οποίο κινείται το αυτοκίνητο, αποδίδοντας πάντα στο μέγιστο.

Επίσης, οι νέας σχεδίασης ζάντες ελαφρού κράματος και το νέο χρώμα Cactus Grey το κάνουν να είναι ακόμα πιο όμορφο και να διακρίνεται αμέσως.

Πέραν αυτών, οι παρατηρητικοί θα εντοπίσουν το μεγαλύτερο εμπορικό σήμα της Ford, το οποίο υπάρχει τόσο εμπρός όσο και πίσω, καθώς και την καινούργια, μεγαλύτερη κεραία η οποία διαθέτει στάνταρ μόντεμ για δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5G.

Στο εσωτερικό του, τα νέα στοιχεία είναι το πλήρως ανανεωμένο ταμπλό σε σχέση με πριν. Πλέον, οι έως και πέντε επιβάτες του έχουν εμπρός τους ένα ψηφιακό περιβάλλον το οποίο δημιουργούν τόσο η έγχρωμη οθόνη ψηφιακών ενδείξεων 12,8 ιντσών στον πίνακα οργάνων όσο και η αφής 12,0 ιντσών, στην οποία απεικονίζονται οι πληροφορίες του συστήματος πολυμέσωνSYNC 4 με δυνατότητα ασύρματων ενημερώσεων.

Πέραν αυτών, το ενδιαφέρον προκαλούν επίσης το νέο τιμόνι, η ηχομπάρα και το ηχοσύστημα B&O, η διαμορφωμένη επιφάνεια για την επαγωγική φόρτιση smartphone, η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης Android Auto και Apple Car Play και οι νέες ταπετσαρίες.

Η ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό του έχει βελτιωθεί, ενώ αυτά προέρχονται σε μεγάλο ποσοστό από ανακλώμενη πρώτη ύλη, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η πρακτικότητα του νέου Puma παραμένει κορυφαία, όπως και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ. Στο τελευταίο, η ύπαρξη του Megabox προσφέρει επιπλέον αποθηκευτική ικανότητα 80 λίτρων κάτω από το δάπεδο.

Βελτιωμένη είναι και η χρηστικότητα του Puma. Για παράδειγμα, ο φωτισμός που εκπέμπεται από το κάτω μέρος των εξωτερικών καθρεφτών προς στο έδαφος -και σχηματίζει τη σιλουέτα ενός πούμα σε αυτό- επιτρέπει στους επιβάτες να βλέπουν καλύτερα όταν πρόκειται να επιβιβαστούν ή να αποβιβαστούν προς και από το αυτοκίνητο το βράδυ.

Εκτός από τη βελτίωση του Puma, οι άνθρωποι της Ford φρόντισαν και για τους πελάτες τους. Έτσι, έκαναν πιο εύκολη τη διαδικασία επιλογής της εξοπλιστικής έκδοσης που επιθυμούν να αποκτήσουν.

Το compact SUV μοντέλο είναι καλύτερα εξοπλισμένο από πριν σε καθεμία από αυτές και έχει μειωθεί ο αριθμός των προσφερόμενων διαβαθμίσεων για να μην μπερδεύεται ο υποψήφιος αγοραστής, αλλά και να μην χρειάζεται να πληρώνει περισσότερα χρήματα για να αγοράσει αυτή που πραγματικά επιθυμεί.    

Με τη σαφή διαφοροποίηση μεταξύ των εκδόσεων καθεμία διαθέτει τη δική της ταυτότητα. Συγκεκριμένα, αυτές είναι:

  • Η Titanium, η οποία είναι ο καλύτερος συνδυασμός άνεσης και πολυτέλειας.
  • Η ST-Line, αυτή που ξεχωρίζει για το δυναμικό, σπορτίφ στυλ και απευθύνεται σε όσους θέλουν να απολαμβάνουν τη συναρπαστική οδήγηση.
  • Η ST-Line X, η οποία διαθέτει όλα τα στοιχεία της ST-Line αλλά προσφέρει επιπλέον επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.
  • Τέλος, είναι και η ST. H κορυφαία έκδοση του Puma, όχι μόνο σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό του αλλά -κυρίως- αναφορικά με τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά που αντιστοιχούν σε αυτές ενός GTi.

Το Puma έχει κάτω από το καπό του τον 1.0 EcoBoost Hybrid (mHEV) των 125 ίππων, των 155 ίππων και των 170 ίππων στην έκδοση ST, αντίστοιχα. Διατίθεται με 2,99% επιτόκιο και 8 χρόνια εγγύηση, ενώ είναι διαθέσιμο, επίσης, με μηνιαίο μίσθωμα 233 ευρώ, μέσω του προγράμματος Ford Lease.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η CUPRA αποκαλύπτει το Terramar

Το CUPRA Terramar υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, με μια τολμηρή και γεμάτη αυτοπεποίθηση εμφάνιση. Το νέο σπορ SUV διαθέτει την εμβληματική υπογραφή των τριών τριγώ...

Η Kosmocar τιμά τα 50 χρόνια VW Golf

Το πιο εμβληματικό μοντέλο της Volkswagen γιορτάζει φέτος 50 χρόνια στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και η ελληνική αντιπροσωπεία το τιμά αναλόγως.

Φόρτωση άρθρων...