Η πρώτη ηλεκτρική Ferrari θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2025, και για όσους λάτρεις των ατμοσφαιρικών V12 ή V8 Turbo αναρωτιούνται αν θα έχει τον αυθεντικό ήχο μιας Ferrari, η εταιρεία του Μαρανέλο έχει την απάντηση.

Ο Benedetto Vigna, διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, έχει δηλώσει ότι τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα θα διαθέτουν μια διακριτή «ηχητική υπογραφή», που θα παραπέμπει στα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ η Ferrari έχει επίσης καταθέσει μια ειδική πατέντα ευρεσιτεχνίας για ήχο της εξάτμισης ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα.

Και τώρα ήρθε ένα Video από τις δοκιμές του πρωτοτύπου (από τον χρήστη Acriore) για να δώσει μια πρώτη ιδέα - αν και φυσικά κανείς δεν είναι σίγουρος ότι ο ήχος που εκπέμπει θα διατηρηθεί μέχρι και την παραγωγή.

Στο πρωτότυπο βλέπουμε να έχουν τοποθετηθεί άκομψα δύο ζευγάρια από καταφανέστατα ψεύτικές εξατμίσεις τυλιγμένες με κάτι που μοιάζει με αλουμινόχαρτο, προκειμένου να παραπλανηθούν όσοι χαζεύουν αυτό το παράξενο υβρίδιο μιας Maserati Levante με σήματα της Ferrari, στο δρόμο. Βεβαίως, τα κίτρινα αυτοκόλλητα υποδεικνύουν καθαρά ότι πρόκειται για ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα ηλεκτρικά οχήματα πρέπει να παράγουν ήχους για να προειδοποιούν τους πεζούς για την παρουσία τους, συνήθως μέσω ενός ηχείου κάτω από το αμάξωμα. Η Ferrari φαίνεται να στοχεύει σε κάτι πιο εξεζητημένο, προσπαθώντας να αναπαράγει τον ήχο ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης αντί για έναν απλό βόμβο.

Η τιμή της ηλεκτρικής Ferrari θα μπορούσε να ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ, σύμφωνα με το Reuters. Αν και τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αναμένεται η απόδοση και η οδική της συμπεριφορά να είναι επάξια των θερμικών αυτοκινήτων του Μαρανέλο.