Η ταινία "Die Another Day" του θρυλικού πράκτορα της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το Νοέμβριο του 2001. Ήταν το εικοστό επίσημο φιλμ της σειράς James Bond, σε μια εποχή που τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Pierce Brosnan.

Και όπως σε κάθε ταινία της σειράς, μαζί με τον James Bond πρωταγωνιστικό ρόλο είχε και το αυτοκίνητό του. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό ήταν η πρώτη Aston Martin Vanquish, που κυκλοφόρησε το 2001. Σήμερα, η Aston Martin μόλις αποκάλυψε την τρίτη γενιά της Vanquish.

Για την εταιρεία του Gaydon η Vanquish ήταν ένα αυτοκίνητο κομβικής σημασίας: ήταν το πρώτο της καινούριο δημιούργημα μετά από αρκετά χρόνια, κατασκευασμένο με τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες της εποχής πάνω σε πλαίσιο που σχεδίασε η Lotus.

Επιπλέον, με αυτό το μοντέλο η εταιρεία ενίσχυσε τους δεσμούς της με την κινηματογραφική εταιρεία παραγωγής EON, μέσω μιας συνεργασίας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής ο Pierce Brosnan όχι μόνο οδήγησε μια Vanquish στα γυρίσματα και φωτογραφήθηκε με αυτήν, αλλά αγόρασε και μια δική του εκείνη την εποχή - ενισχύοντας τη φήμη του πανίσχυρου GT με τον κινητήρα V12 6.0 των 466 ίππων.

Μία από τις Aston Martin Vanquish, λοιπόν, που χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή της ταινίας “Die Another Day” το 2001, και η οποία δεν συμμετείχε στα γυρίσματα αλλά προοριζόταν μόνο για διαφημιστικές ενέργειες, τώρα βγαίνει σε δημοπρασία.

Είναι μία από τις επτά Vanquish που κρατήθηκαν για αυτόν τον σκοπό από την Aston Martin, με ασημί αμάξωμα και μαύρο δερμάτινο σαλόνι - όπως στην ταινία. Και μπορεί κανείς να τη δει σε πολλά διαφημιστικά έντυπα της ταινίας από την εποχή εκείνη.

Με λίγο πάνω από 60.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ, το αυτοκίνητο ανήκει στον ίδιο συλλέκτη για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Διαθέτει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, και έχει υποβληθεί στις ενδεδειγμένες εργασίες συντήρησης και τεχνικού ελέγχου.

Αυτή η πολύ ξεχωριστή Aston Martin Vanquish θα δημοπρατηθεί από την H&H Classics στις 9 Οκτωβρίου 2024 στο Duxford της Αγγλίας, και η αρχική τιμή της εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ των 59.000 με 83.000 ευρώ.