Σύμφωνα με τη BYD το ηλεκτρικό supercar U9 ενσωματώνει όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες της μάρκας, αναδεικνύει το όραμά της και επαναπροσδιορίζει την εμπειρία οδήγησης.

Σχεδιαστικά, το U9 ξεχωρίζει με τις αεροδυναμικές του γραμμές, τις έντονες γωνίες και τα υψηλής ποιότητας υλικά, τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό. Το εσωτερικό του ακολουθεί τις αρχές της πολυτέλειας και της τεχνολογικής υπεροχής, προσφέροντας οθόνες αφής, υλικά υψηλής ποιότητας και ένα σύστημα infotainment που παρέχει πλήρη συνδεσιμότητα και ψυχαγωγία.

Το U9 διαθέτει δύο βασικές τεχνολογίες, την πλατφόρμα e4 και το DiSus-X Intelligent Body Control System που του εξασφαλίζουν, πάντα σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία, ευχάριστα οδηγικά χαρακτηριστικά, κορυφαίες επιδόσεις στην πίστα, αλλά και άνεση στην καθημερινή οδήγηση.

Το μήκους σχεδόν 5,0 μέτρων YangWang U9 έχει συνολικά τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 1.306 ίππους και 1.680 Νm που εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,36 δεύτερα. Όσο για την ταχυφόρτιση της μπαταρίας του μπορεί να γίνει μέχρι και με 500 kW.

Το YangWang U9 δίνει το παρόν στο περίπτερο της BYD στην Auto Athina που διοργανώνεται στο Metropolitan Expo και έχει ανοίξει τις πύλες της για το κοινό μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

Εκτός από την εκπληκτική του απόδοση, το YangWang U9 ενσωματώνει και προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας και άνεσης, όπως ενεργές αναρτήσεις και συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Το μοντέλο αυτό φέρει επίσης το τελευταίο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης της BYD, που συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της απόδοσης και της αυτονομίας του αυτοκινήτου.

Το κόστος του ξεκινά από 1.68 εκατομμύρια κινεζικά γιουάν, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 233.000 δολάρια (ή περίπου 218.000 ευρώ).