Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Xiaomi SU7 Ultra: Με 1.548 ίππους έτοιμο να κατακτήσει το Nurburgring (video)

Η Xiaomi παρουσίασε την extreme σπορ έκδοση του πρώτου της αυτοκινήτου SU7, το πρωτότυπο SU7 Ultra, που με 1.500 hp και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 1,96'' οδεύει προς το Nurburgring για να μπει στη μάχη του ρεκόρ των EV.

Αυτοκίνητο
Tags: xiaomi

Η μάχη αυτή έχει ανάψει για τα καλά μεταξύ των Γερμανών -με την Porsche Taycan- και των Αμερικανών - με το Tesla Model S Plaid. Το ρεκόρ του ταχύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής στην «πράσινη κόλαση» προς το παρόν κατέχει η Taycan, με χρόνο 7:07 λεπτών.

Η Xiaomi θα κάνει την πρώτη της προσπάθεια να το σπάσει τον προσεχή Οκτώβριο του 2024, με την τελική έκδοση παραγωγής του SU7 Ultra. Το SU7 ήταν, πριν από έναν χρόνο, μόλις το πρώτο βήμα της Xiaomi στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας - οπότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς τη σημασία που θα είχε ένα τέτοιο ρεκόρ.

Το SU7 Ultra έχει υπερδιπλάσια ισχύ από την ισχυρότερη έκδοση του SU7 παραγωγής. Με τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες (οι δύο στο πίσω άξονα ονομάζονται "V8" και ο μπροστινός "V6") αποδίδει συνδυαστικά 1.548 ίππους, που χαρίζουν στο πρωτότυπο επιτάχυνση 0-100 km/h σε 1,96 δευτερόλεπτα και 0-200 km/h σε 5,96 δευτερόλεπτα.

Η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 350 km/h, ενώ το σύστημα πέδησης επιτυγχάνει ισχύ επιβράδυνσης που αγγίζει τα 2,36 G - καθώς απαιτεί μόλις 25 μέτρα για να σταματήσει από τα 100 km/h, παρά το αρκετά υψηλό βάρος των 1.900 κιλών.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο κατά κύριο λόγο από ανθρακονήματα και όλο το αεροδυναμικό πακέτο (συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης πίσω πτέρυγας) είναι ικανό να παράγει έως και 2.145 κιλά άντωσης σε υψηλές ταχύτητες.

Η Xiaomi δεν έχει δηλώσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας, παρά μόνο ότι πρόκειται για μια μονάδα CATL Qilin II με την ικανότητα να φορτίζει σε ποσοστό 0-80% σε 12 λεπτά χάρη στην αρχιτεκτονική των 897 Volt.

Επιπλέον, σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία, το SU7 Ultra μπορεί να παράγει σχεδόν 1.100 ίππους ακόμα και με ποσοστό 20% φόρτισης της μπαταρίας. Αυτό σημαίνει ότι το κινεζικό ηλεκτρικό hypercar μπορεί να μένει για αρκετούς γύρους στην πίστα, με την κατάλλαλη διαχείριση της θερμοκρασίας που αναπτύσσει το σύστημα ηλεκτροκίνησης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η CUPRA αποκαλύπτει το Terramar

Το CUPRA Terramar υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, με μια τολμηρή και γεμάτη αυτοπεποίθηση εμφάνιση. Το νέο σπορ SUV διαθέτει την εμβληματική υπογραφή των τριών τριγώ...

Φόρτωση άρθρων...