Μερίδες: 4
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
500 γραμμάρια λουκάνικα χωριάτικα
250 γραμμάρια καρότα, χοντροτριμμένα
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
2 φέτες ψίχα ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό, στυμμένο
70 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ τριμμένο
αλεύρι για το αλεύρωμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το ντιπ γιαουρτιού
500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
1 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ λεπτοτριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Για το ντιπ: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Χαράζετε τα λουκάνικα με κοφτερό μαχαίρι και αφαιρείτε την εξωτερική μεμβράνη τους. Ρίχνετε τη γέμιση σε ένα μπολ, προσθέτετε τα καρότα, το κρεμμύδι, το ψωμί, το αλεύρι, το αβγό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το τζίντζερ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνετε καλά με τα χέρια για 5 λεπτά, βρέχοντάς τα τακτικά με λίγο νερό. Πλάθετε τη ζύμη σε μικρά κεφτεδάκια.
Βάζετε αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλευρώνετε λίγα-λίγα τα κεφτεδάκια, τα τινάζετε ελαφρά για να φύγει το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά για να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Τα αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά με το ντιπ γιαουρτιού.