Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Αλμυρά μάφινς

Μαγειρική

Για 12 άτομα

Ετοιμασία: 15΄

Μαγείρεμα: 30΄

Υλικά

- 200 γρ. βούτυρο

- 1 πακέτο φάριν απ

- 300 γρ. θρυμματισμένη φέτα

- 200 γρ. τριμμένο τυρί Edam

- 3 αυγά

- 1 ποτήρι γάλα

- 10 φέτες ζαμπόν (σε κομματάκια)

- Λίγο σκόρδο (σε σκόνη)

- Λίγη τριμμένη ρίγανη

- Λίγο αλάτι, πιπέρι

- Ντοματάκια κομμένα στη μέση (για τη διακόσμηση)

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το γάλα. Ανακατεύουμε με το γδάρτη ώσπου να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε έπειτα τα μπαχαρικά, τα τυριά και το ζαμπόν και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.

2. Ντύνουμε το ταψάκι των μάφινς με καραμελόχαρτα και γεμίζουμε τις θήκες με το μείγμα μας μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω. Βάζουμε από μισό ντοματίνι στην επιφάνεια κάθε ζύμης και ψήνουμε τα μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 30 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε τα καραμελόχαρτα και τα σερβίρουμε ζεστά, αλλά είναι εξίσου απολαυστικά και κρύα!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Φόρτωση άρθρων...