Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Αρνάκι κλέφτικο

Μαγειρική
Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 10΄

Μαγείρεμα: 80΄

Υλικά

- 2 μεγάλα κομμάτια κρέας από αρνί ή κατσίκι
- 5 κυβάκια τυρί κεφαλογραβιέρα (ή άλλο πικάντικο, σκληρό τυρί)
- Καροτάκια ψιλοκομμένα κατά βούληση
- 2 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδου
- ½ κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 μέτριες πατάτες (κυδωνάτες, στα 4)
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Θρούμπη (προαιρετικά), φασκόμηλο, θυμάρι
- Λαδόκολλα
- Σχοινί ψησίματος

Εκτέλεση

1. Κόβουμε σε κυδωνάτες τις πατάτες, το καρότο σε ροδέλες (ή σε μπέιμπι καρότα) και σε κυβάκια το σκόρδο και το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασαλείβουμε πολύ καλά, σε όλες τις επιφάνειες του, με τη μουστάρδα. Μην διστάσετε να βάλετε τα χέρια σας

2. Τοποθετούμε το κρέας στη λαδόκολλα, το μαζεύουμε σε πουγκί, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και δένουμε το πουγκί με το σχοινί ψησίματος. Ραντίζουμε με λίγο νερό τη λαδόκολλα και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για λίγο-λιγότερο από 1½ ώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Ζαμπονοκροκέτες με μανιτάρια

Για 14+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη) Ετοιμασία: 60 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 4 κουταλάκια σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα ...

Φόρτωση άρθρων...