Για 5 με έξι άτομα

Προετοιμασία: 20’

Μαγείρεμα: 50’

Υλικά

1½-2 κιλά ψητό αρνάκι (που περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι)

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο

400 γραμμάρια Ελαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας

1 κουταλάκι σούπας Τοματοπολτός, διαλυμένος σε 1 φλιτζάνι νερό

1½ φλιτζάνι ρύζι

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 κουταλάκια σούπας βούτυρο

1 ξυλάκι κανέλας

3 ολόκληρους κόκκους μπαχάρι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε σε μερίδες το ψητό αρνάκι, αν δεν είναι ήδη κομμένο, και το αφήνετε στην άκρη.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.

Σβήνετε με το κρασί και αμέσως προσθέτετε ανάλαφρα Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας, το διαλυμένο Τοματοπολτό, την κανέλα και το μπαχάρι.

Αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά και μετά προσθέτετε τα κομμάτια του αρνιού. Σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτετε νερό για να υπάρχει αρκετός ζωμός στην κατσαρόλα. Όταν πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.

Αφαιρείτε και πετάτε κανέλα και μπαχάρια και σερβίρετε το αρνάκι και το ρύζι μαζί στα πιάτα.