Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος μαγειρέματος: 50΄

Υλικά

Για το club

12 φέτες ψωμί του τοστ λευκό ή μαύρο, ελαφρά ψημένες

300 γραμμάρια λάχανο κόκκινο, κομμένο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια

2 αβοκάντο

χυμό από 1 λεμόνι

¼ κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τους κεφτέδες

300 γραμμάρια φακές βρασμένες

200 γραμμάρια κινόα βρασμένη

4 κουταλάκια σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σοταρισμένο σε ελαιόλαδο

1 κουταλάκι γλυκού σκόρδο σε σκόνη

2 κουταλάκια σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 κουταλάκια σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο

100 γραμμάρια ηλιόσπορους σε σκόνη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις πίκλες

1 μαραθόριζα, σε πολύ λεπτές φέτες

1 κλωνάρι σέλερι, σε πολύ λεπτές φέτες

½ αγγούρι, σε λεπτές φέτες

150 ml νερό

100 ml ξίδι λευκό

4 κουταλάκια σούπας ζάχαρη

Για τα καρότα

6 μεγάλα καρότα βρασμένα για 10 λεπτά, κομμένα στα 4

5 κουταλάκια σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλάκι σούπας μέλι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για τους κεφτέδες: Λιώνετε τις φακές σε ένα μπολ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C, πλάθετε το μίγμα σε μικρές μπαλίτσες και ψήνετε στον φούρνο για 10 λεπτά περίπου.

Εναλλακτικά, τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Κρατάτε τους κεφτέδες στην άκρη ζεστούς.

Για τις πίκλες: Ζεσταίνετε το νερό με το ξίδι και τη ζάχαρη για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βάζετε σε ένα μπολ τη μαραθόριζα, το σέλερι και το αγγούρι και περιχύνετε με το μίγμα του ξιδιού. Τα αφήνετε για 30 λεπτά να μαριναριστούν.

Για τα καρότα: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο C. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και στη συνέχεια τα απλώνετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρώς χρώμα.

Συναρμολόγηση: Λιώνετε με ένα πιρούνι το αβοκάντο σε ένα μπολ, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο, το πιπέρι καγιέν και ανακατεύετε πολύ καλά.

Αλείφετε τις φέτες του ψωμιού με το αβοκάντο, στη συνέχεια βάζετε στις μισές κόκκινο λάχανο, από πάνω από τέσσερις κεφτέδες, λίγες πίκλες καλά στραγγισμένες και κλείνετε με τις άλλες μισές φέτες ψωμιού.

Κόβετε τα σάντουιτς στη μέση διαγώνια και σερβίρετε με τα καρότα