Κυριακή
24 Νοεμβρίου 2024

Εκλέρ ταψιού

Μαγειρική

Για 24+ κομμάτια

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 2 πακέτα κριμ κράκερς (ή γαλέτα)

- Κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα

- 1 λίτρο γάλα

- 200 γραμμάρια ζάχαρη

- 60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 45 γραμμάρια κορν φλάουρ

- 30 γραμμάρια κακάο

- 4 ολόκληρα αυγά

- 40 γραμμάρια βούτυρο

- 1 κουταλιά (ή 2) βανίλιες (ή σποράκια από μία βανίλια ή εσάνς από οτιδήποτε άρωμα)

- 200 ml κρέμα γάλακτος

Για το γλάσο

- 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

- 200 ml γάλα εβαπορέ

- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

1. Σε μπολ, ενώνουμε με κουζινικό σύρμα τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο, λίγο από το γάλα και τα αυγά, ενώ στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα.

Ρίχνουμε λίγο καυτό γάλα στο μείγμα των αυγών, το ανακατεύουμε καλά και γρήγορα και μετά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας καλά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα.

Όταν ξεκινήσει ο βρασμός, μετράμε ένα λεπτό, κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

Τέλος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα ερμητικά με μεμβράνη για να μη πιάσει πέτσα και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει στον πάγκο.

2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σαν γιαούρτι και την ενώνουμε με την κρύα πλέον πατισερί. Έπειτα, χτυπάμε αυτό το μείγμα στο μίξερ για 30 δευτερόλεπτα και η τελική κρέμα είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.

Στρώνουμε το ένα πακέτο κράκερς σε ταψί σαν βάση, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας, την απλώνουμε σωστά με σπάτουλα και στη συνέχεια τη σκεπάζουμε με άλλο ένα πακέτο κριμ κράκερς.

Τέλος, απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω, ισιώνοντας την με τη σπάτουλα.

3. Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας: Βάζουμε σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, τη σοκολάτα κουβερτούρα και το εβαπορέ να ενωθούν.

Όταν ομογενοποιηθούν, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και πάλι έως ότου ενωθούν τα υλικά. Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με το γλάσο σοκολάτας.

Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο το ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο, να μείνει όλη νύχτα, για να σφίξουν καλά κρέμα και γλάσο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Φόρτωση άρθρων...