Παρασκευή
22 Νοεμβρίου 2024

Φαλάφελ με κουκιά

Μαγειρική

Για 6 άτομα

Ετοιμασία: 50 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- Μισό κιλό ξερά κουκιά (ξεφλουδισμένα)

- 2 πράσα (ψιλοκομμένα)

- 1 φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

- 3-4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- Μισό ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- Μισό ματσάκι άνηθος (ψιλοκομμένος)

- Μισό ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος (ψιλοκομμένος)

- 1 κουταλάκι αλάτι

- 1 κουταλάκι πιπέρι

- 1 κουταλάκι κύμινο

- 1 αυγό (προαιρετικά)

- 1/3 του μικρού κουταλιού σόδα

- Λάδι (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση

1. Αφήνουμε τα ξεφλουδισμένα κουκιά από βραδύς για να μουλιάσουν (τα βρίσκουμε σε μαγαζιά με ανατολίτικα προϊόντα). Βράζουμε τα κουκιά μέχρι να μαλακώσουν και στο τέλος προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, ενώ τα αφήνουμε έως ότου μείνει ελάχιστο νερό.

Σουρώνουμε και πολτοποιούμε το μείγμα σε μπλέντερ. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε τα μπαχαρικά με το αυγό και τη σόδα και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν τέλεια τα υλικά. Αν δε χρησιμοποιήσουμε αυγό, μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα των μπαχαρικών λίγο χυμό λεμονιού.

Πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε για δέκα περίπου λεπτά ή τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για μισή περίπου ώρα ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Για να δώσουμε όμορφο σχήμα στα φαλάφελ χρησιμοποιούμε 2 κουτάλια της σούπας όπου δουλεύουμε εναλλάξ το μείγμα από κουτάλι σε κουτάλι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Φόρτωση άρθρων...