Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Φασολάδα βελουτέ

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- 250 γραμμάρια φασόλια ξερά

- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

- 1 καρότο (σε ροδέλες)

- 1 ξερό κρεμμύδι (σε χοντρές φέτες)

- 2 κλωνάρια σέλινο (ψιλοκομμένα)

- 1 πατάτα (σε κύβους)

- 3 ώριμες (ψιλοκομμένες) ντομάτες

- 1-2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα σε φέτες - 1-1+½ λίτρο νερό

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ, γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με χλιαρό νερό, και αδειάζουμε τα φασόλια για να μουλιάσουν. Το νερό πρέπει να τα σκεπάζει. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και ετοιμάζουμε την φασολάδα. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.

Σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό και τα φασόλια για να βράσουν. Στο μισό χρόνο του μαγειρέματος, προσθέτουμε την ντομάτα, το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.

Τότε, τα αποσύρουμε από την φωτιά και πολτοποιούμε τα υλικά με το μπλέντερ ή με τον μύλο λαχανικών. Ξαναβάζουμε έπειτα τη σούπα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει δύο βράσεις.

Αν γίνει πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό. Σ’ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τις φέτες του λουκάνικου για να τραγανίσουν. Σερβίρουμε την σούπα και μοιράζουμε σε κάθε πιάτο μία-δύο φέτες λουκάνικου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Φόρτωση άρθρων...