Παρασκευή
22 Νοεμβρίου 2024

Φασολάκια

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό φασολάκια, φρέσκα μπαρμπούνια

- 1 κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο)

- 1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένο)

- 3 ντομάτες (περασμένες από τον τρίφτη)

- 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 2 κουταλάκια σούπας αγουρέλαιο

- 3 κουταλάκια σούπας μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- 1 κουταλάκι σούπας φρέσκο δυόσμος (ψιλοκομμένος)

- 1 κουταλάκια σούπας ζάχαρη

- 1 πρέζα μπούκοβο

- Άλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζω τα φασολάκια, κόβω τις άκρες τους, αφαιρώ τις ίνες από τα πλαϊνά τους και τα πλένω. Σε κατσαρόλα με λίγο νερό και σε μέτρια φωτιά, ρίχνω το κρεμμύδι και ανακατεύω μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

Βάζω τη ζάχαρη και συνεχίζω να ανακατεύω έως ότου καραμελώσει το κρεμμύδι. Προσθέτω τα φασολάκια, το ελαιόλαδο και το σκόρδο και τα σοτάρω ελαφρά, ανακατεύοντας.

Ρίχνω τις ντομάτες και μόλις πάρουν βράση, προσθέτω το αλάτι και το μπούκοβο. Σιγομαγειρεύω για 30 λεπτά περίπου. Πριν από το τέλος, ρίχνω το μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύω απαλά. Κλείνω τη φωτιά, αποσύρω την κατσαρόλα και προσθέτω το αγουρέλαιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Φόρτωση άρθρων...