Τρίτη
03 Δεκεμβρίου 2024

Φασολάκια

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό φασολάκια, φρέσκα μπαρμπούνια

- 1 κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο)

- 1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένο)

- 3 ντομάτες (περασμένες από τον τρίφτη)

- 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 2 κουταλάκια σούπας αγουρέλαιο

- 3 κουταλάκια σούπας μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- 1 κουταλάκι σούπας φρέσκο δυόσμος (ψιλοκομμένος)

- 1 κουταλάκια σούπας ζάχαρη

- 1 πρέζα μπούκοβο

- Άλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζω τα φασολάκια, κόβω τις άκρες τους, αφαιρώ τις ίνες από τα πλαϊνά τους και τα πλένω. Σε κατσαρόλα με λίγο νερό και σε μέτρια φωτιά, ρίχνω το κρεμμύδι και ανακατεύω μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

Βάζω τη ζάχαρη και συνεχίζω να ανακατεύω έως ότου καραμελώσει το κρεμμύδι. Προσθέτω τα φασολάκια, το ελαιόλαδο και το σκόρδο και τα σοτάρω ελαφρά, ανακατεύοντας.

Ρίχνω τις ντομάτες και μόλις πάρουν βράση, προσθέτω το αλάτι και το μπούκοβο. Σιγομαγειρεύω για 30 λεπτά περίπου. Πριν από το τέλος, ρίχνω το μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύω απαλά. Κλείνω τη φωτιά, αποσύρω την κατσαρόλα και προσθέτω το αγουρέλαιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαρίδες με πορτοκάλι, μέλι και τζίντζερ

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή) Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 16 μέτριες γαρίδες - Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (και λίγο περισσότερο) - 2 σκελίδες...

Φαλάφελ με κουκιά

Για 6 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - Μισό κιλό ξερά κουκιά (ξεφλουδισμένα) - 2 πράσα (ψιλοκομμένα) - 1 φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) - 2...

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο φύλλο κρούστας - 5 αυγά - 1 φλιτζάνι γάλα - 1 φλιτζάνι ζάχαρη - 1 φλιτζάνι σπορέλαι...

Φόρτωση άρθρων...