Προετοιμασία: 15’
Μαγείρεμα: 1:40’
Υλικά
1 κιλό φασόλια χάντρες
120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
500 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκια σούπας ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σέλινο και τα καρότα για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τα φασόλια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και περίπου 1 λίτρο νερό, να καλυφθούν τα υλικά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Μεταφέρετε το φαγητό σε γάστρα ή ταψί, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις