Για τέσσερα άτομα

Προετοιμασία: 15’

Μαγείρεμα: 1:40’

Υλικά

1 κιλό φασόλια χάντρες

120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες

2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα

2 καρότα ψιλοκομμένα

500 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κουταλάκια σούπας ζάχαρη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σέλινο και τα καρότα για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε τα φασόλια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και περίπου 1 λίτρο νερό, να καλυφθούν τα υλικά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Μεταφέρετε το φαγητό σε γάστρα ή ταψί, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.