Για 3-4 άτομα
Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή)
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Υλικά
- 16 μέτριες γαρίδες
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (και λίγο περισσότερο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
- 2-3 κουταλάκια σούπας εστραγκόν (φρέσκο)
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- 1 κουταλάκι σούπας τζίντζερ (τριμμένο)
- 1 κουταλάκι σούπας πάπρικα
- 1 κουταλάκι σούπας μέλι
- 1 καυτερή πιπερίτσα (ψιλοκομμένη) (χωρίς τους σπόρους)
- Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Από το προηγούμενο βράδυ, αρωματίζω το λάδι, ζεσταίνοντας το σε χαμηλή φωτιά μαζί με το εστραγκόν, το τζίντζερ, το μαϊντανό και το σκόρδο, για 30 περίπου λεπτά, και αφήνοντας το έπειτα σκεπασμένο μέχρι το πρωί.
2. Την επομένη, πλένω με άφθονο νερό τις γαρίδες, τις καθαρίζω και τις αφήνω μόνο με την ουρά. Περνάω το λάδι από λεπτή σίτα και τα μυρωδικά του, τα βάζω σε μπλέντερ και τα κάνω πολτό. Κατόπιν, σε άλλο μπολ, ανακατεύω το μέλι με τον χυμό πορτοκαλιού, την πιπερίτσα και με την πάπρικα.
Σε τηγάνι, ζεσταίνω το αρωματικό λάδι που έφτιαξα και ροδίζω τις γαρίδες. Όταν πάρουν χρώμα, προσθέτω τον πολτό των μυρωδικών, ανακατεύω ελαφρά, αλατοπιπερώνω και ρίχνω τον μείγμα του μελιού. Ανακατεύω για δύο λεπτά, πασπαλίζω με το ξύσμα και σερβίρω τις γαρίδες μου μαζί με τη σάλτσα τους.