Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος μαγειρέματος: 40
Υλικά
16 γαρίδες
200 γραμμάρια κανταΐφι
100 ml ελαιόλαδο
100 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια φρέσκα κρεμμυδάκια
80 γραμμάρια ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ
50 ml ούζο
3 γραμμάρια ρίγανη φρέσκια
500 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
400 γραμμάρια ντομάτα στον τρίφτη
100 γραμμάρια κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
50 γραμμάρια καρότο τριμμένο
50 γραμμάρια σέλερι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
10 γραμμάρια βασιλικό
60ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα: Σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι να μαλακώσουν. προσθέτετε την ντομάτα και μαγειρεύετε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά.
Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτετε τον βασιλικό και χτυπάτε τη στο μούλτι να γίνει σαν κρέμα.
Καθαρίζετε τις γαρίδες και κρατάτε μόνο τις ουρές τους. Απλώνετε το κανταΐφι σε 16 μικρές λωρίδες στον πάγκο της κουζίνας, βρέχετε με λίγο ελαιόλαδο και τυλίγετε τις γαρίδες σφιχτά.
Ζεσταίνετε το σπορέλαιο στο τηγάνι και όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 160οC τηγανίζετε τις γαρίδες, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι μαζί με την ψιλοκομμένη ντομάτα, τα κεφάλια από τις γαρίδες και σβήνετε με το ούζο.
Στη συνέχεια προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε τη φέτα σπασμένη, τη φρέσκια ρίγανη, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Σε μια πιατέλα στρώνετε τη σάλτσα και τοποθετείτε πάνω τις γαρίδες.