Για 4 άτομα
Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά
- 700 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
- 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι σούπας κορν φλάουρ
- 3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 2 αυγά (κρόκοι και ασπράδια)
- 1+½ φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
- Σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο, σοτάρω για δύο λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, να γίνει διάφανο. Προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια (και λιγότερα αν δεν σας πολυαρέσουν), σοτάρω για άλλα δύο λεπτά και αποσύρω από το μάτι της κουζίνας, αδειάζοντάς τα κατόπιν σε μπολ.
Αν χρησιμοποιήσω φρέσκες γαρίδες, τις πλένω καλά και τις καθαρίζω, αφαιρώντας τα τα κελύφη τους (αν είναι κατεψυγμένες, απλά τις ξεπαγώνω). Τις κόβω σε κομμάτια και τις βάζω στο μούλτι, κόβοντας τις ελαφρά να γίνουν κιμάς (προσοχή, όχι αλοιφή). Τις αδειάζω έπειτα στο μπολ με τα κρεμμύδια και ρίχνω το κορν φλάουρ, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά με το σύρμα έως ότου να δημιουργηθεί ένα πηχτό μείγμα. Το σκεπάζω και το αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.
2. Με βρεγμένα χέρια, παίρνω κομμάτια από τη ζύμη και πλάθω μικρά μπαλάκια. Τα κυλάω πάνω στην τριμμένη φρυγανιά να καλυφθούν καλά και τα αφήνω σε δίσκο ντυμένο με λαδόκολλα.
Ζεσταίνω μπόλικο σπορέλαιο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζω τις κροκέτες σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, να κάνουν τραγανή κρούστα. Μετά, τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνω να στραγγίξουν το περιττό λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις