Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Γεμιστό ψωμί

Μαγειρική
Για 2 μικρές φρατζόλες

Ετοιμασία: 30 λεπτά (χωρίς το φούσκωμα)
Μαγείρεμα: 60+ λεπτά

Υλικά

- 800 γραμμάρια αλεύρι (όλες οι χρήσεις)
- 40 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλιά λιναρόσπορος
- 1 κουταλιά θυμάρι

Για τη γέμιση

- 5 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
- 2 ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 φέτες ψιλοκομμένο κασέρι
- 5 ψιλοκομμένα αγγουράκια (πίκλες)
- 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

1. Σε μικρό ποτηράκι με χλιαρό νερό διαλύουμε τη μάγια, προσθέτουμε λίγο αλεύρι να γίνει χυλός και αφήνουμε στην άκρη για λίγο το μείγμα ώσπου να φουσκώσει.

Σε μπολ, βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τη μαγιά που έχει ήδη φουσκώσει και όλα τα υλικά για τη ζύμη. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε έως ότου να δημιουργηθεί μια ζύμη αρκετά μαλακή και απαλή, την οποία κατόπιν ανοίγουμε σε αρκετά χοντρό φύλλο.

2. Σε μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, τα στρώνουμε στο ανοιγμένο φύλλο, το οποίο κλείνουμε σε ρολό, βάζοντας το μετά σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Πριν το ψήσουμε, το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει, για μία ώρα περίπου, και κατόπιν το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 60 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Φόρτωση άρθρων...