Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί

Μαγειρική
Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 20 κολοκυθοανθοί
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 μεγάλα μανιτάρια Πορτομπέλο
- 2 ώριμες μικρές ντομάτες
- Λίγο φρέσκος δυόσμος
- Μισό ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
- 2 χούφτες (γεμάτες) ρύζι καρολίνα
- Αλάτι, πιπέρι
- Χυμός από 2 λεμόνια
- Ελαιόλαδο (όσο πάρει)

Εκτέλεση

1. Ανοίγουμε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς και αφαιρούμε τον μίσχο από το κέντρο τους. Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό.

2. Βάζουμε στο μούλτι όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και με αυτό γεμίζουμε τους ανθούς ως τη μέση τους.

Τυλίγουμε τις άκρες προς το κέντρο και τους τοποθετούμε κυκλικά σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε δύο ποτήρια ζεστό νερό, μισό φλιτζάνι τσαγιού (ακόμα) ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι. Σκεπάζουμε με πιάτο και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Προς το τέλος, ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Αν κάποιος θέλει, μπορεί να αβγοκόψει το συγκεκριμένο φαγάκι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Ζαμπονοκροκέτες με μανιτάρια

Για 14+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη) Ετοιμασία: 60 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 4 κουταλάκια σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα ...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Φόρτωση άρθρων...