Δευτέρα
23 Δεκεμβρίου 2024

Γκιουζλεμέδες με φέτα

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

Για τη ζύμη

- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

- 2 φλιτζάνια νερό

- 3-4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- Νισεστές

- Αλάτι

Για τη γέμιση

- Μισό φλιτζάνι φέτα (ή φρέσκια µυζήθρα)

- 1 αυγό και 1 κρόκος αυγού

- Πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

1. Αναµειγνύουµε ελαφρά σε µπολ τη φέτα, το αυγό, τον κρόκο και το πιπέρι και τ’ αφήνουµε στην άκρη. Βάζουµε σε λεκάνη το αλεύρι και ανοίγουµε µια λακουβίτσα στη κέντρο. Ρίχνουµε εκεί ελάχιστο αλάτι και, σταδιακά, ελαιόλαδο και νερό, παίρνοντας λίγο-λίγο αλεύρι από το κέντρο προς τις άκρες.

Ζυµώνουµε καλά, µέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν σφιχτή ζύµη (αν χρειάζεται κι άλλο αλεύρι, συµπληρώνουµε). Σκεπάζουµε περίπου.

2. Μόλις ετοιµαστεί η ζύμη, σε αλευρωµένη επιφάνεια την ανοίγουμε µε µεσαίο πλάστη σε λεπτά φύλλα, πασπαλίζοντάς τα κάθε τόσο µε νισεστέ.

Τα κόβουµε σε λωρίδες 5Χ10 εκατοστά, βάζουµε στην άκρη κάθε λωρίδας 1 κουταλιά γέµιση και τα τυλίγουµε, ακανόνιστα, σε µικρά τρίγωνα ή φακελάκια, που τα διπλώνουµε καλά, για να µη χυθεί το περιεχόµενο τους. Τηγανίζουµε τους γκιουζλεµέδες σε καυτό ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κριθαρότο με θαλασσινά

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 400 γραμμάρια κριθαράκι - 10-12 γαρίδες - 2 καλαμάρια (μπαστουνάκια) - 200 γραμμάρια μυδόψιχα (καλά...

Αστακομακαρονάδα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 1 κιλό φρέσκος αστακός ή κατεψυγμένος (ή δύο μικροί) - Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο - Μισό κιλό σπα...

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Για 20 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6-7 ντομάτες ώριμες - 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα - 1-2 αυγά χτυπημένα - 200 γραμμάρια τυρί φέ...

Φόρτωση άρθρων...