Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15’

Χρόνος μαγειρέματος: 30'

Υλικά

4 γλώσσες (φιλέτο)

ξύσμα από 1 λεμόνι

1-2 λεμόνια, σε φέτες

λίγο αλεύρι

λίγο λάδι για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

Για το σπανάκι

500 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 φινόκιο, σε φέτες

4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

½ ματσάκι άνηθο

1 ντομάτα ξεσποριασμένη, σε κυβάκια

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζετε το σπανάκι: Σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο, ίσα να μαλακώσουν λίγο.

Ρίχνετε στο τηγάνι το σπανάκι, ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να μαραθεί και να χάσει τον όγκο του. Τότε ρίχνετε και τα κυβάκια της ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το σπανάκι να βράσει μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά του τηγανιού.

Προσθέτετε τον περισσότερο άνηθο, ανακατεύετε για 3-4 λεπτά και αδειάζετε το σπανάκι σε σαλατιέρα.

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του ψαριού και ανακατεύετε το ξύσμα του λεμονιού με το αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο. Αλευρώνετε ελαφρά τα ψάρια τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι.

Τηγανίζετε τα ψάρια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρετε τα ψάρια σε πιάτα, συνοδεύοντας με φέτες λεμονιού και μια δόση σπανάκι.

Πασπαλίζετε το κάθε πιάτο με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε αμέσως.