Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος μαγειρέματος: 20΄
Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε μπουκιές
1 κονσέρβα Ανανά σε κομμάτια, σε σιρόπι
1 πιπεριά πράσινη, σε χοντρά καρέ
1 πιπεριά κόκκινη, σε χοντρά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε φετούλες, με το τρυφερό πράσινο μέρος
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ή κόλιανδρο φρέσκο
1 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουρ
4 κουταλάκια γλυκού σόγια σος
5 κουταλάκια σούπας ηλιέλαιο
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
3 κουταλάκια γλυκού ξίδι βαλσάμικο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ.
Σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι και συνεχίζετε για μισό λεπτό το σοτάρισμα. Ανακατεύετε για λίγο ακόμα.
Ρίχνετε τη σόγια, το βαλσάμικο ξίδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τον χυμό από το λεμόνι και λίγο από τον χυμό του ανανά και ανακατεύετε συνεχώς για άλλο 1 λεπτό.
Πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον ανανά και τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύετε με λευκό ρύζι μπασμάτι.