Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Ισπανική τορτίγια

Μαγειρική
Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος μαγειρέματος: 20'

Υλικά

½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
8 Αβγά κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι μαζί με ένα φλιτζανάκι νερό. Ρίχνετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύετε μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί και τα αλατοπιπερώνετε.

Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες, ρίχνετε τα χτυπημένα αβγά και χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά. Σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι και ψήνετε την ομελέτα μέχρι να ροδίσει από κάτω.

Με με τη βοήθεια ενός πιάτου, αναποδογυρίζετε προσεκτικά την ομελέτα και την ψήνετε μέχρι να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.

Σερβίρετε την ομελέτα σε πιατέλα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Ζαμπονοκροκέτες με μανιτάρια

Για 14+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη) Ετοιμασία: 60 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 4 κουταλάκια σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα ...

Φόρτωση άρθρων...